Home » България » НОВА ЗАПОВЕД: Забраниха излизането от областните градове по празниците
Забраниха излизането от областните градове по празниците

НОВА ЗАПОВЕД: Забраниха излизането от областните градове по празниците

Има заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев да не се позволява напускането на областните градове от Разпети петък до понеделник.

Това съобщи в Банско премиерът Бойко Борисов, научи presa24.

„На Разпети петък не работят. Не могат да напускат областните градове“, аргументира решението за затягането на пропускателния режим Борисов. Пазарите ще работят и утре, а след това ще отворят чак в понеделник след Великден. „Разпоредих на министъра да отпуснем и четвъртък, затова за три дни ще издържат. Ще изсъхне ли за нощ лукът? Всеки взел по една връзка и вика – изсъхна ми лукът“, възмути се Борисов.

Убеден съм, че до няколко месеца ще има и ваксини, ще се намерят лекарства. Спасихме ви от мигрантската криза, искаме да запазим българите живи и здрави. Всеки друг, който си позволява да бърбори други неща, аз ще направя колкото и да ни мразят за това. Всички бизнеси, които могат производствата им да работят, ще работят. Тези, които не може, ще ги компенсираме и ще им помагаме, отбеляза Борисов.

Излязоха последни данни за новите заразени с коронавирус у нас

Последни данни за новите заразени с коронавирус у нас оповести Националният оперативен щаб преди минути.

747 са потвърдените случаи на COVID-19 до момента в България. През днешния ден са доказани още 12 нови случая, като 3 са в София, 7 в Смолян, 1 в Кюстендил, и 1 в Бургас. Лабораториите продължават да работят.

218 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 31 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

При 39 лица – медицински персонал, е установен COVID-19.

По отношение на общата картина – към 15 април: 413 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 334 на жени.

Регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са в областите както следва: Благоевград – 19; Бургас – 27; Варна – 24; Велико Търново – 9; Видин – 2; Враца – 2; Габрово – 2; Добрич – 12; Кърджали – 12; Кюстендил – 19; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 15; Перник – 8; Плевен – 9; Пловдив – 36; Русе – 5; Силистра – 2; Сливен – 13; Смолян – 26; София – 447; Стара Загора – 24; Хасково – 9; Шумен – 4, Ямбол – 1.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 36. Средната възраст на починалите е 63,8 г.

марица