Home » Life Story » Писмо от момиче, преди да умре от рак: „Ако само имах само още един ден от живота!“
Писмо от момиче преди да умре от рак: „Ако само имах само още един ден от живота!“

Писмо от момиче, преди да умре от рак: „Ако само имах само още един ден от живота!“

„Понякога сме недоволни от живота. Кубчетата любов, работа и финанси никога не са в перфектен ред. Но трябва да осъзнаем и да променим перспективата. Това, което имаме, вместо всичко, което нямаме.

Холи Бучер, 27-годишно момиче от Австралия, написа едно докосващо писмо в деня, преди да умре от рак. Тя имала саркома на Янг, рядка форма на рак, която най-често засяга младите хора. Холи написа отворено писмо за всички неща, които научи по време на тази тежка битка.

От Преса 24 решихме, че ще Ви бъде полезно да го прочетете и да размислите какво всъщност имаме:

„Странно е да разберете и да приемете, че сте осъдени на смърт само на 26 години. Това е едно от онези неща, които пренебрегвате. Дните минават и просто се надявате, че ще продължат да идват, стига неочакваното да не се случи. Винаги съм си представяла как ще остарея, с бръчки и сива коса, вероятно причинени от красиво семейство с много деца, което планирах да изградя с любовта на моя живот. Обичам го толкова много, че боли. Това е живот, крехък, скъпоценен и непредсказуем и всеки ден е дар, който ни е дал право. Сега съм на 27 години. Не искам да ходя. Обичам живота си. Щастлива съм. Дължа го на любимите ми хора. Но контролът не е в ръцете ми.

Не започнах да пиша тази бележка „Преди да умра“, за да се страхувам от смъртта, харесвам факта, че пренебрегваме неминуемостта й.

Освен ако не искам да говоря за това и да се отнасям към нея като табу тема, която никога няма да се случи на никого от нас … Това ми е малко трудно. Просто искам хората да спрат да се грижи за малките, незначителни стресове в живота и да се опитат да помнят, че всички имаме същата съдба след всичко, така че трябва да направите всичко, което можете да направите времето полезно и прекрасно, без глупости. През последните месеци имах много време да мисля за живота. Разбира се, в средата на нощта, когато тези обикновени неща най-често идват в главата ми.

В моменти, когато се сещам за смешни неща и забавни неща, просто мисля, че има някой, който е изправен пред реални проблеми. Бъдете благодарни за малката част от вашите проблеми и ги преодолейте. Добре е да знаете, че нещо е досадно, но се опитайте да не го носите наоколо и да окажете негативно влияние върху други хора.

След като направите това, излезте и вдишайте дълбоко чист въздух дълбоко в белите дробове, вижте колко красиво е синьото небе и колко зелени са дърветата. Всичко е толкова хубаво. Просто помислете колко щастлив сте, за да можете да направите това – да дишате.

Възможно е да останете в лош трафик днес или да спите зле, защото красивите ви бебета ви държат будни или фризьорът ви е подрязал косата. Вашите нови изкуствени нокти може да са се счупили, гърдите ви са твърде малки или имате целулит на бедрата и стомаха. Нека всички тези глупави неща да си отидат …

Кълна се, че няма да мислите за тези неща, когато е вашият ред да си тръгнете.

Това е толкова незначително, когато гледаш живота като цяло. Виждам как тялото ми пада пред очите ми и не мога да направя нищо за него и бих искала да имам поне още един рожден ден или Коледа със семейството си, или просто още един ден с моето момче и куче. Просто още един. Чух хора, които се оплакват от това, колко ужасна е тяхната работа или колко е трудно да работят. Бъдете благодарни, че сте физически способни да го направите. Работата и упражненията могат да изглеждат като тривиални неща … докато тялото ви не ви пречи да го направите.

Опитах се да живея здравословно, всъщност това може би е била най-голямата ми страст. Разчитайте на доброто си здравословно и функционално тяло, дори и да не е с идеален размер. Грижете се за него и осъзнавай колко прекрасно е то. Преместете се и яжте здравословни храни, но не се обсебвайте с тях.

Не забравяйте, че има повече аспекти на доброто здраве, отколкото само физическото тяло … Вие работите еднакво силно, за да намерите умствено, емоционално и духовно щастие. Така ще разберете колко незначителна работа е перфектното изобразяване на социалните мрежи. Докато сме на темата, изтрийте всеки потребителски профил или страница, която, когато удари стената Ви, ви кара да се чувствате зле за себе си. Приятел или не …

Бъдете благодарни за всеки ден, без болка и дори за дните, когато не се чувствате добре, поради настинка, болки в гърба или изместена китка, приемете лошото и бъдете благодарни, че не е опасно за живота и ще си тръгне.

Почувствайте по-малко хора! И помагайте един на друг. Хайде, хайде, оставете го. Вярно е, че сте по-щастливи, когато правите неща за другите, отколкото когато правите неща за себе си. Иска ми се да направя повече. След като се разболях, срещнах най-красивите хора и бях получател на най-предпазливите думи, изпълнени с любов и подкрепа от моето семейство, приятели и непознати. Никога няма да забравя това и завинаги ще бъда благодарна на тези хора.

Странно е да имаш пари, които да прекараш в края … когато умираш. Не е време да излизате и да купувате неща, които обикновено купувате, като например нова рокля. Накара ви да мислите колко глупаво е да вярвате, че си заслужава да изразходвате толкова много пари за нови дрехи и предмети в живота.

Купете нещо на приятеля си, вместо нова рокля за себе си, козметичен продукт или бижута за следващата сватба. Никой не се интересува, ако носите същото нещо два пъти. Това е добро усещане да се раздават. Дайте на любимите си хора хранене или по-добре да ги подготвят за вас. Накарайте ги с кафе. Купете цветя, или свещи и им кажете, че ги обичате, когато ги дадете на тях.

Оценете времето на другите хора. Не ги оставяйте да чакат, защото сте лоши в организирането на времето. Пригответе се по-рано и оценете това, което вашите приятели искат да прекарат времето си с вас, без да стоят сами. Плюс това ще получите повече уважение. Тази година с моето семейство се съгласихме да няма подаръци, въпреки че нашата елха изглеждаше тъжна и празна (почти щях да умра в Коледната нощ), беше толкова хубаво, че за хората няма натиск да купуват и труда бе положен в писане на красиви картички един за друг. Плюс това, представете си, че семейството ми се опитва да ми купи подарък, знаейки, че ще остане с тях … странно! Може да звучи странно, но тези картички означават много повече за мен, отколкото всеки импулсивно купен подарък. Подаръците не са необходими за значителна Коледа.

Използвайте парите си за опита…

Или поне не се отказвайте от преживяванията си, защото харчите всичките си пари за материални неща. Направете усилие да направите това пътуване до плажа, който отлагате непрекъснато. Поставете краката си във водата и пръстите в пясъка. Намокрете лицето си със солена вода. Излезте в природата. Опитайте се да се насладите и да се насладите в моменти, вместо да ги преследвате на екрана на телефона си. Животът не трябва да живее на екрана, нито да прави перфектната снимка … насладете се на този миг, хора!

Един реторичен въпрос. Заслужава ли си няколко часа, които губите, когато правите косата и грима си всеки ден или всяка нощ, преди да излезете? Никога не съм разбрала това за жените.

Станете рано и слушайте птиците, виждайте най-красивите цветове, които слънцето прави, когато се издига. Слушайте музика … Наистина слушайте. Музиката е терапия.

Говорете с приятелите си. Пуснете телефона си. Добре ли са те? Пътувайте, ако имате желание, не пътувайте, ако нямате. Работете, за да живеете, не живейте на работа. Правете неща, които правят сърцето ви щастливо. Яжте торта с нулева грижа за съвестта. Кажете „не“ на неща, които не искате да правите.

Не чувствайте натиск да правите неща, които другите смятат, че трябва да се направят за щастлив живот. Може би искате посредствен живот и това е добре. Кажете на близките си, че ги искате всеки път, когато имате шанс и ги обичате с всичко, което имате. Също така, не забравяйте, че ако нещо ви кара да сте нещастни, имате силата да го промените – в живота или любовта или където искате. Имате смелостта да правите промени. Не знаете колко време имате в тази страна, затова не губете чувството, че сте нещастни.

Както и да е, това е само съвет от младо момиче. Приложете го или го игнорирайте така или иначе, не ме притеснявате! О, и едно последно нещо, ако вършите доброта за човечеството (и за мен) и започнете редовно да дарявате кръв. Ще се почувствате добре, плюс ще спасите животи. Мисля, че се пренебрегва, тъй като всяко дарение спестява 3 живота. Това е огромно влияние, което всеки човек има и процесът е много прост. Даряването на кръв живот означава за някого, огромен брой торбички ми помогнаха да живея още една година – година, за която ще бъда завинаги благодарна което преминах на страната със семейството, приятели и кучето. Година, в която имах някои от най-добрите моменти в живота си. …

Докато не се срещнем отново. “ Хол