Home » България » „Националната лотария“ спира и онлайн залаганията
Националната лотария спира и залаганията

„Националната лотария“ спира и онлайн залаганията

След като държавата отне лиценза на „Национална лотария“ за лотарията с талони за търкане, сега става ясно, че компанията спира и игрите онлайн, научи presa24.

От сайта си тя уведомява, че заради запорираните от НАП банкови сметки спира да приема депозити.

Съобщението гласи следното:

Във връзка с наложени запори от Национална агенция по приходите върху банкови сметки на „Национална лотария“ АД, считано от 28.02.2020 г. се преустановява приемането на депозити за участие в онлайн игрите на сайта 7777.bg. Наличните средства по игралната сметка на клиента могат да бъдат използвани за игра в онлайн игрите на сайта 7777.bg или да бъдат заявявани за изтегляне, чрез разплащателен метод „Easypay“ при спазване на установеното в Общите условия за ползване на сайта 7777.bg.

НАП запорира банкови сметки на свързаните със сдобилия се с 11 обвинения хазартен бос Васил Божков фирми – оператори на моментна лотария. Данъчните запорираха и дяловите му участия в свързаните с „Национална лотария“ и „Ню геймс“ компании. Заедно с „Еврофутбол“ проверката на Агенцията за държавна инспекция установи, че тези компании не са платили държавни такси за близо 700 млн. лв.

Дунавмост