Home » Life Story » Младеж от София напусна града и заживя в гората! Готви си чрез слънцето и спи в „космически кораб“ (СНИМКИ)
Младеж от София напусна града и заживя в гората

Младеж от София напусна града и заживя в гората! Готви си чрез слънцето и спи в „космически кораб“ (СНИМКИ)

29-годишният Теодор живее в космически кораб в Рила! Напуска София и бяга в дивата природа, разбра Presa24

Необикновеният младеж напуска светския живот преди около 3 години и се отдава на пълно отшелничество в дива гора. За любопитната му история разказаха негови приятели от групата „Вегетарианска и веганска кухня“ в социалните мрежи.

Теодор Николов живее в апартамент в София и има изключително успешна работа на софтуерен специалист. „Мечтите ми се сбъднаха прекалено бързо. Бях само на 20 години, когато получих наградата за сайт на годината. След това ми се появи сериозен здравословен проблем. Искаха да ме оперират и да ми махнат жлъчката. Намерих жена със силна духовна енергия, която не само ме излекува, но и ми отвори очите“, разказа драматичния си живот младежът.

Теодор НиколовТеодор си построява дом на 170 километра от столицата – в района на благоевградското село Добърско на над 1000 метра надморска височина.

Къщата му прилича на космически кораб – има основа от бетон, а за стените използва стъклопласт. През зимата се отоплява и си готви с печка на дърва, която е в средата на уютната му стая. Вътре почти всичко е от дърво и е много светло.

Къща в РилаКогато времето се затопли, той стои само навън, за да е по-близо до природата.

Веган напусна София за да живее в гората„Храната си приготвя главно със слънчева енергия – използва параболични соларни уреди. Теодор е вегетарианец. Приготвя слънчевите си ястия в обикновена тенджера от неръждаема стомана. Силното слънце на тази надморска височина и концентрацията на енергията от параболика осигуряват бързо приготвяне на храната.

Отглежда сам нужните му зеленчуци. Той е мъдър млад човек, светла и добронамерена личност, която може да бъде пример за хармония с природата“, споделят негови приятели.

Веган от София живее в космически корабТеодор признава, че самотата не му тежи, а и се случва при него да идват туристи.

„Хората в планината са по-благи. Виждат те и ти подаряват една торба с ябълки. Чувстват те близък. Докато в града сме като вълци и всеки гледа себе си и задачите си“, разсъждава момчето. Отшелникът си няма приятелка и казва, че е Божа работа дали някога ще си намери.

Ако не създаде семейство, обяснява, че ще насочи енергията си към правене на добро на хората и проповядване, че трябва да променим света, за да не изчезне човечеството до 100 години.

Източник: България Днес