Home » Life Story » Този мъж от Якоруда няма зрение, но лекува всички и вдига хора от инвалидни колички без пари
Този мъж от Якоруда няма зрение но лекува всички

Този мъж от Якоруда няма зрение, но лекува всички и вдига хора от инвалидни колички без пари

Лечителят Алиш Шарански от с. Черна Места край Якоруда е помогнал на много хора досега, разбра Преса 24.

Той се явява спасението на мнозина от мъките им и за това взима дребни стотинки. Алиш е загубил зрението си още като младеж и от тогава е посветил живота си да помага на околните. Той лекува всякакви заболявания, свързани с двигателната система.

Не са един или два случаите, в които лечителят е избавил хора от патериците, бастуните или дори инвалидните колички. Това се счита за едно от най-големите му постижения през 20-годишната му практика.

“Лекувам дископатия, плексит, шипове и много други проблеми. При мен са идвали отчаяни хора, но са си тръгвали благодарни.” – разкрива Алиш Шарански.

Алиш ШаранскиМнозина виждат у него съдба, подобна на тази на баба Ванга. Тя също не виждаше нищо и помагаше на хората безрезервно.

Явно у тези хора има нещо специално. Господ е отнел зрението им, за да обостри други техни сетива, с които помагат на хората. Таксите, които взима Алиш Шарански, не са никак високи. От порядъка на 20 лв., което е наистина малко за това, което прави.

Самият той няма против и да не взима пари, но трябва да се издържа от нещо. Тъй като е незрящ, не може да работи друго. Затова използва дарбата си като начин на прехрана. Помагал е и без пари.

“Трябват ми пари колкото да си платя тока и водата, после да ми останат 5 лв. джоба за храна. Моята мисия е да лекувам, не да се пазаря.” – казва лечителят.

Алиш не разкрива нито едно име на хората, които всеки ден прекрачват прага на дома му. Това е част от неговия етичен кодекс. Според него след рухването на старата система през 1989 г. на власт са дошли завистта, злобата, безработицата и безпаричието. “Тези проблеми докараха много нерви и болежки на българите – смята Алиш Шарански. – Всеки втори страда от различни болести – ставни, дископатии, дискови хернии, плексити, ишиаси, шипове, главоболие, високо кръвно. Страшно много болести са навлезли в обществото“

Лекува предимно болести, свързани с опорно-двигателния апарат.

Всяка болка изисква различен брой сеанси. Рядко се случва след един-два масажа да има резултат, понякога и 5 стигат, в други случаи са нужни по 10-15, за да се получи ефект. В последно време го търсят все повече млади хора.

“Всичко е свързано с напрежението, с нервите, с въпросите дали утре ще имаме работа или не, и в един миг всичко рухва”, твърди лечителят. Според наблюденията му

Той няма жена, нито деца. Родителите му са вече починали. Единственият му останал роднина е брат му, с когото се вижда от време на време. Има и няколко приятели.

Животът на Алиш Шарански е доста тежък, но той не се оплаква. През лятото е у дома, защото няма с кого да отиде на море. Въпреки всичките неволи на съдбата, лечителят гледа да е положителен и да помага на околните.

„Прониквам в самия организъм с ръцете си и започвам да изваждам неговата негативна енергия. Усещат се възпалени нерви, вътрешна температура, главоболие. Най-важно е да имаш сърце и душа“, казва убедено лечителят.

Най-възрастният му пациент бил 88-годишен дядо от Бургас с проблем в кръста, но са му водили и бебета с церебрална парализа, и деца на 5-6 години. Алиш масажира, без да използва кремове и мазила. Не опира силно ръцете си до тялото на пациента, но при пипането усеща има ли възпалителен процес, изкривяване на гръбначния стълб, или се касае за генна предопределеност, за нещо наследствено.

За контакт с Алиш Шарански – телефон 0889831870