Home » Здраве » Д-р Емилова: Коя диета топи тлъстините по корема за най-кратко време
Коя диета топи тлъстините по корема за най-кратко време

Д-р Емилова: Коя диета топи тлъстините по корема за най-кратко време

За моята възраст и ръст теглото ми е в норма, макар и на горната граница, но не си харесвам фигурата заради натрупани тлъстинки по корема, без да съм раждала. Нямам сериозни заболявания, нито килограмите ми са сериозен проблем, затова се храня почти без ограничения и не спортувам.

Но, като се погледна в огледало с хубав тоалет и се намразвам, заради отпуснатото шкембенце. Спрях да гледам и стари снимки, за да не се дразня. Каква диета да приложа, за да се върна към плоския си корем отпреди 4-5 години?

Ивелина

Преди да се препоръча каквото и да е лечение е нужно да се уточни здравният статус. Много хора си мислят, че щом нямат сериозни оплаквания, значи са здрави. Моят лекарски опит – 42 г., доказва, че това е заблуда. Поради това истинският лекар дава препоръките си след подробен разговор и изследвания. В конкретния случай са нужни пълни кръвни изследвания, хормонални и за хиперинсулинизъм, които ще ни насочат към причините за този тип натрупване на мазнини.

Ехография на коремните органи ще покаже дали има омазняване (стеатоза) на черния дроб и в каква степен, камъни в бъбреците и/или в жлъчния мехур, възпалителни или други промени. Импедансметрия ще ни ориентира колко са килограмите мазнини от общото тегло и с колко са над нормата точно при тази жена.

Най-общо препоръките ми към младата жена, решила да стане по- слаба, да изглежда по-секси и да е още по-здрава са следните: първоначално под лекарски контрол и след нужните изследвания да осъществи 15-20 дни плодолечение (2 кг плодове за деня плюс 4 билкови чая с мед, като през 2 часа се редуват чай и плод).

В първите дни свалените килограми ще са само течности, чак след 8-10-ия ден започва изхвърлянето на излишните мазнини, което е главната ни цел. След приключването на тази програма следва 7-10 дни захранване, при което също се стопяват доста от подкожните мазнини.

Следващата стъпка е стриктно природосъобразно хранене, като 1 ден в седмицата отново се остава на плодове и билков чай с мед. Това ще подсигури задържане на постигнатото тегло.

Втората важна промяна е двигателният режим. Най-лесно, но и най-важно е да се създаде навик да се върви ходи всеки ден. Да започне с 30 мин бавно ходене и постепенно да увеличи до поне 1 час бързо. През зимата алтернатива е плуването, но също всеки ден.

Третата ми препоръка е каланетика или някакъв друг спорт поне 3 пъти седмично по 1 час – тя извайва идеалната женска фигура. Може и пилатес, спортни танци, йога или цигун, тай-чи, хора и ръченици, гимнастиката на Норбеков. Важно в случая е да харесваме това, което правим, и то да ни доставя удоволствие. Както е казала Мария фон Авила преди 1000 год. „Направи нещо добро за тялото си, за да има желание душата ти да живее в него.“

Източник: За Жената