Home » Здраве » Ползите да спим без бельо не са никак малко! Първата е превенция на диабет – ето и останалите!
Ползите да спим без бельо не са никак малко

Ползите да спим без бельо не са никак малко! Първата е превенция на диабет – ето и останалите!

Добрият сън е гаранция за здравето, красотата и стабилната психика.

Обръщаме толкова много внимание на матрака, възглавницата, спалното бельо, поставянето на леглото от фън шуй… Но малко хора мислят за дрехите за сън. Сън със или без бельо? Ето въпрос, който е важен не толкова за удобство, колкото за вашето здраве.

Наблюденията на експерти показват, че спането без бельо е най-доброто нещо, което можете да направите за тялото си по време на почивката, разбра Преса 24.

Като цяло, без дрехи. Ще ви кажем, защо е толкова полезно да спите голи.

Кръвта трябва да циркулира свободно в тялото с достъп до всяка клетка. Но пижамите, и още повече бикините, могат с еластични ленти или струни, да предотвратят свободното кръвообращение. Без дрехи – няма бариери за потока на кръвта.

Предотвратяване на диабета

Шведските изследвания показват, че сънят при студени температури подобрява метаболизма и намалява кръвната захар. Хората, които искат да постигнат този ефект, трябва да спят голи. Обмислете това като първата стъпка в превенцията на диабет тип 2.

Здрава кожа

Кожата ни се нуждае от достатъчно свеж въздух и така нареченото излъчване. Позволете на кожата си да диша през нощта, за да сведе до минимум риска от възпаление и екзема. И според изследователя Никол Праус от Калифорнийския университет в Лос Анджелис леката вентилация е добра за интимните части на тялото.

Здрав сън

Когато заспим, температурата на тялото намалява малко. Това е необходимо за тялото за комфортен сън. Когато тялото е в пижама, е по-трудно е да го охладим. Ето защо, голите заспиват по-бързо и спят по-дълбоко от тези, които се обвиват в пижами, чорапи и бикини.

Отсъствието на дрехи помага на тялото ви да се адаптира  към идеалната температура, което е едно от основните условия за добър сън.

По-малко стрес и телесни мазнини

Когато спим, тялото ни работи, за да намали нивото на кортизола – хормон на стреса. И той е една от причините за натрупването на мазнини в нашето тяло. В допълнение, сънят е важен фактор за правилната секреция на хормона на растежа, който на свой ред има и свойства на изгаряне на мазнините. Целта му е да възстанови кожата и много органи, но с течение на времето неговото производство намалява.

Наблюденията показват, че на голо е много по-добро секретирането на този хормон. Поради това те страдат по-малко от наднормено тегло и по принцип са по-щастливи.

Нека тялото ти диша.

През целия ден прекарвате в дрехи, които не винаги са изработени от естествени материали и с достатъчно отвори. Д-р Брюър от Съединените щати е убеден, че жените и мъжете, които спят голи, имат по-малка вероятност да имат инфекции на пикочно-половата система . И при мъжете, сънят гол и поддържа нормално ниво на тестостерон.

И как предпочитате да спите? Кажете ни в коментарите и споделете интересна статия с приятелите си в социалните мрежи!

Източник: lekuvai.bg