Home » България » Борисов: Мислех, че съм ерген, а те къщи-мъщи…Сега съм паникьосан
Борисов - Мислех че съм ерген

Борисов: Мислех, че съм ерген, а те къщи-мъщи…Сега съм паникьосан

„Мислех, че съм ерген. А те къщи-мъщи…Сега съм паникьосан!“

Това заяви вчера премиерът Бойко Борисов, докато беше на посещение в едно от големите училища в Пловдив. Денят на премиера започна със среща с ръководствата на двата местни футболни отбора и продължи в школото, където беше посрещнат като истинска рок звезда с незалязваща слава, пише Клуб Z.

Да започнем обаче – хронологично.

Още сутринта фейсбукът на премиера алармира абонираните за страницата му, че той е на среща с шефовете на „Локомотив“ – Пловдив и Ботев – Пловдив. С тях той обсъди гласуваните от Министерски съвет 37 млн. лв., които правителството обеща да бъдат разпределени между двата отбора. С него там беше и министърът на спорта Красен Кралев и финансовият министър Владислав Горанов.

Парите са за основно за ремонти на двата стадиона. Прави впечатление, че акцията на Борисов идва само ден, след като се разбра, че държавата, през Български спортен тотализатор, ще финансира „Левски“. Това вероятно ще стане през рекламен договор. Така – пресният монополист на пазара на лотарийните игри, ще налива пари в отбора на човека, от който взе бизнеса с лотарийни игри – Васил Божков. Той засега си остава собственик на сините.

Държавната намеса във футбола продължава с предстоящото създаване на общо дружество между страната и собственика на ЦСКА – Гриша Ганчев, чрез което държавата ще апортира собствеността на стадион „Българска армия“ на ЦСКА.

Държавната ТЕЦ – Марица-изток 2, пък е основен спонсор на Берое, въпреки че централата е в трагично финансово положение и в правителството смята да налее допълнителни 600 млн. лв. под формата на увеличение на капитала.

Борисов получи тениска на „Локомотив“ от собственика на отбора Крушарски и не пропусна да се пошегува:

„Това ти струва 12 млн. лв. (б.р. – колкото е отпуснатата помощ за „Локо“), в края на годината ще видим ще струва ли и още“

Борисов беше изпратен с аплодисменти от стадиона на „Локомотив“, за да бъде посрещнат от собственика на Ботев Георги Самуилов. Отново – под бурните аплодисменти на феновете.

Последва нова порция „класически Бойко Борисов“.

„Хващайте се здраво, иначе ще ви бият с камъни. Сега се радват, ама ако не строите здраво след пет-шест месеца….“, обясни той дружелюбно на шефовете на „Ботев“.

След това пък еднолично назначи феновете за строителен надзор.

„Имате инженери, изберете си двама-трима и държите кореспонденция с нас“.

Борисов и образованието

Футболната тема беше приключена, за да обърне внимание премиерът и на образованието. Така 20-на минути след срещата си с ръководството на „Ботев“, Борисов се появи в едно от големите местни училища.

Той беше приет буквално като рок-звезда от директора, от учителките и дори от някои от чистачките.

Видимо в много добро настроение, той първо посрещна с усмивка молбата за отделяне на пари за нова спортна площадка.

„Горанов, помогнете на хората, де!“

След кратък разговор с директора на училището, в който беше спомената голямата благодарност, че премиерът е уважил школото и санирането на сградата, Борисов се обърна към учителките. Те бяха строени една до друга и чакаха думите му.

„Усеща ли се увеличението на заплатите?“, пита Борисов.

„Даа, разбира се, как няма“, отговориха учителките в един глас.

Тогава стана ясно, че впечатлението, че те са събрани в събота специално, заради посещението на лидера на ГЕРБ, е напълно погрешно. Те били на обучение – защото учителите в това училище не спирали да се усъвършенстват.

„Аз знам, нали и майка ми беше учителка, имаше 46 деца в класа. Оставаше без глас и знам, че парите са малко, но усещането като ти дойдат а 24 май с цветят…че си важна – това беше водещото.“

Той обясни, че правителството ще продължава да вдига заплатите и похвали ГОранов, че единствено за учителките не се е дърпал. После пак се обърна към учителките, давайки им примери от собствения си житейски път на премиер.

„Сега работите с деца и се вдетинявате като се съберете заедно. ТО и ние така – понякога на Европейски съвет така – като прекараме два дни заедно и почваме да се закачаме, да се… да минава времето“

Борисов приключи с говоренето и премина към снимките. Измина 20-на метра до входа на училището, където се събраха вероятно 50 човека – учителки, ръководство, дори чистачките на училището. Всички усмихнати и доволни се наредиха около премиера, който нареди на Влади Горанов да клекне долу, за да го има на снимката и моментът беше запечатан.

Последва индивидуална фотосесия, като Борисов не отказа на никого, използвайки традиционния си подход в такива ситуации – прегръдка през рамото и леко наведена на една страна и надолу глава.

 

 

 

dunavmost