Home » Здраве » Ако се докоснеш веднъж до живовляк, ще живееш дълго и щастливо без болести
Ако се докоснеш веднъж до живовляк ще живееш дълго и щастливо

Ако се докоснеш веднъж до живовляк, ще живееш дълго и щастливо без болести

Прочутата билка живовляк е една от най-търсените по нашите географски ширини.

Всеки, който е привърженик на алтернативните методи за лечение знае доста неща за нея. Приложенията й са доста, което никак не ни учудва. Все пак говорим за средство с богат състав. То не знае пречки по пътя към успеха.

Всички болести, с които се захваща, след известен период от време изчезват. Живовляк силно се препоръчва при: разширени вени, хемороиди, гастрит, язва, диабет, при наднормено тегло, цистит, циреи по кожата, гъбички по краката и куп други болестни състояния, разбра Преса24.ком. Билката няма да ви подведе. Грабвайте я и започвайте да се лекувате правилно!

Живовляк или рецептите, които помогнаха на най-нуждаещите се българи

При гъбички по краката: тук рецептата е ефективна, ако се прави всяка вечер до подобрение в състоянието. Лечението продължава 10 поредни дни, като през това време не бива да се прекъсва. Засегнатите места с гъбички се третират със счукани листа от живовляк.

Трябва ви прясна билка. Наложете листата върху краката и чакайте. Считат прясно счуканите листа от лековитата билка за панацея при гъбички. Освен това същата рецепта е подходяща за направа и при гъбички в зоната на слабините.

При очни болести: и тук попаднахте на точното място. Нужен ви е пресен сок от билковото средство. Той се прилага външно, за да облекчи болката и да намали сърбежа, които са характерни за очните заболявания. Ако желаете, опитайте и с нещо друго. Директно наложете върху двете си очи лист от живовляк.
Живовляк

Живовляк

При гнойни рани: билката е безценна в това отношение. Приложението й при поява на гнойни рани е известно от векове насам. Бабите по онова време са лекува с живовляк своите близки и познати.

Съществува една известна рецепта на Петър Дънов, според която става ясно, че болното място трябва да се превърже с лист от натуралното средство.

Преди самото налагане това листо се затопля леко. Ако се оплаквате от гнойни рани, може да опитате и с втори вариант за лечение. Направете смес от няколко свежи стрити листа от живовляк и малко мас. Разбъркайте двете съставки и добавете към тях щипка сол, заедно със среда от черен хляб. Лекарството ви е готово. Сместа превържете върху поразеното място по кожата.

За нерви: ако психическото ви здраве е разклатено, трябва да направите нещо, за да се почувствате отново добре. Успокоението ще настъпи, ако сварите 200 гр билка в 200 гр водка за 5 минути. За да се лекувате правилно, всеки ден пийте по 1 лъжица.

Източник: Snews7.com