Home » Life Story » Жена получава помощ от случаен непознат на пътя. 3 години по-късно е ШОКИРАНА!
Жена получава помощ от случаен непознат на пътя

Жена получава помощ от случаен непознат на пътя. 3 години по-късно е ШОКИРАНА!

Вероятно сте чували думите „Всичко се връща!“. Но най-важното е, че когато даваш, ще получиш.

Ако някога сте се съмнявали в тези неща, може би днешната история на Преса 24 ще промени мнението ви. Ще Ви разкажем една история за една майка, която преживява тежко време и която един ден не е успяла да се прибере вкъщи. Той беше добър самарянин, който беше на правилното място в точното време. Но никой от тях не очакваше важната роля, която ще изиграят в живота на другия впоследствие.

През 2014 г., един дъждовен ден, Крис Райт и семейството му са на път за църква в Джорджия, САЩ, когато внезапно забелязали, че една кола се е отбила отстрани на пътя.

Спрели и той попитал жената дали всичко е наред. Тя обяснила, че горивото е свършило и трябва да отиде до най-близката бензиностанция. Тази жена беше Туни Хектор, самотна майка на две деца, която по това време е била разведена и затънала във финансови затруднения. Тя разказва по СНН:

„Една неделя ми свърши горивото по магистралата. Започнах да се разхождам с тубата и имах само 5 долара, а този човек се изправи и каза:

„Имате ли нужда от помощ?“

„Беше като че ли Бог го е изпратил по пътя ми.“

Жената разказва историята си за Крис, след като той й предложил да я закара до най-близката бензиностанция. Крис също разказва:

„Просто почувствах, че Господ каза:“ Каквото и да имаш в джоба си, просто й го дай. Тя се нуждаеше от това. Дадох й 40 долара и тя се разплака, а аз не знаех дали някога щях да я видя отново. Но аз се чувствах така, сякаш нещо ме накара да направя точно това в този момент“.

Три години по-късно майката на Крис Райт, Джуди била приета в болницата.

Тя била диагностицирана с болестта на Паркинсон и състоянието й се влошавало. Крис заедно със семейството му, решили да намерят сестра, за да се грижи у дома за нея. Те започнали да търсят и да интервюират различни сестри в града, в който живели.

Един ден бащата на Крис го повикал и му разказал за сестра, която той и майка му наистина харесали. Казал му, че по някаква причина е почувствал, че има нещо различно в тази жена, и че той и Джуди се чувстват много по-добре, когато тя е наоколо.

Крис изявил желание да се срещне с тази жена.

Точно като семейството му, той веднага харесал жената. Тази жена и семейството й споделяли обща преданост към църквата и вярата, така че жената попитала Крис коя църква посещава. Крис й казал, в коя църква ходи, а тя добавила, че някога е срещнала най-хубавия човек там няколко години назад. Разказала историята как този човек напълнил резервоара и й дал 40 долара, когато е имала най-голяма нужда.

Е това беше моментът, в който Крис осъзна коя всъщност е тази жена.

Той й казал през сълзи: „Това бях аз.“ След това тя го помоли да махне шапката си и осъзнала, че наистина това е той. И двамата плакаха и това беше изключително специален момент за цялото семейство. Туни стана част от семейството и се грижеше за майката на Крис, както никой друг. Прекарвайки толкова много време с нея, семейството наистина опознало Туни. Разбрали, че мечтата й е да отиде в сестринското училище, но тя не можела да си го позволи.

Майката на Крис – Джуди за съжаление починала на 9 юни. Някои хора може да вярват в съвпаденията, но за това семейство това беше божествена намеса.

Цялото семейство се уговорили да помогнат на Туни и да изпълнят нейната мечта. Те помолили хората да даряват пари, вместо да купуват цветя за погребението на Джуди и всички пари, отишли във фонд, който бяха наредили на „Туни“, за да плати за сестринското училище.

Успяват да съберат 8 000 долара. В крайна сметка тяхната невероятна история започнала да се разпространява онлайн и това доста увеличило даренията.

Сега те са събрали 35 000 долара и Туни ще успее да изпълни мечтата си!

Ако тази история ти е харесала – сподели я с приятелите си в Фейсбук!