Home » Здраве » УЧЕНИ: 50 мл ракия със сланина и лук е по-добре от всяко лекарство! /ЧУДНА РЕЦЕПТА/
УЧЕНИ: 50 мл ракия със сланина и лук е по-добре от всяко лекарство! /ЧУДНА РЕЦЕПТА/

УЧЕНИ: 50 мл ракия със сланина и лук е по-добре от всяко лекарство! /ЧУДНА РЕЦЕПТА/

Сланина с лук – това е една отлична комбинация за подпомагане работата на имунната система. Предлагаме ви рецепта за вкусна и здравословна сланина

сланина

Сланина с лук е била зимната вечеря на нашите дядовци. А заедно с това – и една малка, много малка, добре отлежала истинска ракийка. И не е чудно защо в онези времена, в студените зими, хората са били здрави и са живели дълги години. Благодарение на арахидоновата киселина, която се съдържа в сланината, се включват защитните реакции на тялото. Така то успешно се бори с вируси и бактерии.

Когато прибавим към сланината лук, резултатът е истинска витаминна бомба! В крайна сметка, лукът съдържа цели 36 полезни елемента. Дори лекарите съветват да се хапва от време на време сланина с лук и чесън, и една малка ракийка.

Колкото до малката ракийка, тя наистина трябва да е малка. И, по възможност, да е с доказан произход. Алкохолните напитки имат съдоразширяващи свойства и регулират работата на мускулите на вътрешните органи. По този начин животинските мазнини не представляват кой знае каква заплаха за организма. Когато се хапва сланина с лук и чесън, плюс една малка ракия, това има положителен ефект върху работата и здравето на сърдечно-съдовата система.

Опитайте се да приготвите сланина, с помощта на тази необичайна рецепта. Гарантираме, че ще останете доволни от резултата.

Сланина в пакет

Необходими продукти:

1,5 кг сланина
1 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
1 ч. л. подправка за месо
4 скилидки чесън

Приготвяне

1. Сланината се нарязва на парчета, не особено големи. Чесънът се пресова. Натрийте сланината с чесъна, солта, черния пипер и подправката за месо. Разбира се, подправките може да бъдат подбрани и по ваш вкус.

2. Поставете всяко парче сланина в найлонов плик. Здраво завържете, като първо изкарате въздуха от пакета. Поставете пакетите в тенджера със студена вода. Когато водата заври, намалете огъня и оставете да къкри в продължение на около 2 часа.

3. След това изключете котлона и оставете да се охлади без да махате водата. Когато сланината изстине,  увийте я във фолио и я сложете в хладилника за няколко часа.

Тази рецепта е най-добрата алтернатива на здравословно приготвен колбас. Не пропускайте да поглезите любимите си хора, като я приготвите още утре.

Източник: Лекува.нет