Home » Здраве » Няколко глътки на ден ще ви отърват от задържаната вода, подпухналото лице, целулита и някое друго килце
Няколко глътки на ден ще ви отърват от задържаната вода

Няколко глътки на ден ще ви отърват от задържаната вода, подпухналото лице, целулита и някое друго килце

Някой губят тегло в продължение на месеци, а някой след една седмица стават няколко сантиметра по-тънки в кръста. 

Понякога физиологията е виновна, но често причината се крие в самия подход към загубата на тегло. За един доста ефективен ще си поговорим днес от Преса 24. Отслабването с няколко килограма за няколко дни е възможно дори и без намалено меню. Диетите са предназначени за изгаряне на мазнини, но ефектът на подпухнало лице и подпухнало тяло не винаги говорят за неговия излишък. Не са виновни дори и широките кости, с които хората се оправдават често! Причината е във водния метаболизъм и солевия баланс на тялото.

Чай за отслабване

Правилното хранене елиминира мазни, пържени и твърде солени храни. Солта е нещо, което дори веганите отказват. В диетата на един обикновен човек, твърде голямото й количество е неестествено. Последствията са следните: солта е необходима, за да абсорбира водата и когато има твърде много сол, водата започва да се задържа. Така че има подуване и подпухване

Поради дисбаланса на водата и излишната такава в тялото, мастният слой се увеличава неравномерно, появява се целулит.

Този тип затлъстяване не е необичаен и борбата с него е съвсем проста. За това трябва да използвате естествени диуретици. Те отстраняват излишната течност от тялото, облекчават подуването и регулират метаболизма на водата. В тялото може да има до 4 литра излишък от течност! Можете да го изтеглите за една седмица, като използвате изпитана на времето рецепта.

Лимон, джинджифил, зелен чай и диня са добри, но не достатъчно, за да се справят с задачата бързо. Дафиновият лист  е подходящ за това повече. Зеленият чай от дафинови листа е спасение за модели и обществени личности, когато трябва да влезнат във форма за кратко време. Споделяме с вас рецепта за отслабване с чай.

Чай за отслабване

Ще ви е необходимо:

800 мл. вода
1 пръчка  канела
3 супени лъжици зелен чай
1-2 дафинови листа

Сварете водата и добавете към нея всички съставки. Оставете ги на пара в продължение на 15 минути, покрийте тенджерата с капак. Прецедете готовия чай през сито или тензух и пийте 3 пъти на ден: сутрин на празен стомах, след закуска и преди лягане. Курсът продължава 1 седмица и не си струва да се повтаря повече от веднъж на всеки два месеца.

Зеленият чай и дафиновият лист са диуретици, а канелата е необходима за вкус. Неговата миризма, понякога фина, успокоява дори брутален апетит. Така чаят предпазва от преяждане, ускорява метаболизма и премахва излишната вода от тялото. Запазете нашата полезна рецепта и споделете впечатленията си с нас.

Източник: Ко4