Home » Здраве » Мощни напитки за отслабване, които повишават имунитета ви и карат метаболизма ви да работи на свръх обороти
Мощни напитки за отслабване които повишават имунитета ви и карат метаболизма ви да работи на свръх обороти

Мощни напитки за отслабване, които повишават имунитета ви и карат метаболизма ви да работи на свръх обороти

Лечебните свойства на облепихата (морски зърнастец) са познати от детството ни още. Помните ли я тази билка? Само една лъжичка от чудотворния лек в чая и всички сезонни заболявания изчезваха за миг.

Явно, че майката природа се е погрижила за нас, като е „капсулирала” в тези малки оранжеви плодчета необходимите ни за живот витамини. Облепихата съдържа 400 до 1200 мг витамин С на 100 гр плодове / аскорбинова киселина/, провитамин А / каротин/, витамините B1, B2, PP, флавоноиди – които са известни антиоксиданти  и  забавят стареенето на клетките.

А също много други полезни органични киселини, полинаситени киселини, ценно етерично масло, ценната Омега 7 мастна киселина

Портокаловото зрънце има и друго много ценно приложение. Морският зърнастец е мощен боец с наднормено тегло и стимулант за метаболизма ни. Днес ще ви кажем как да забързате метаболизма си с помощта на морски зърнастец и да загубите няколко килограма.

Полезни свойства на морски зърнастец

лечебни свойства на облепихата

Морският зърнастец обикновено се добива в края на септември. Той се суши, замразява или разтрива със захар и се съхранява в хладилника. Крайният продукт се добавя към чай, десерти и ястия.

лечебни свойства на облепихата

Ако никога не сте били голям фен на слънчеви плодове, съветваме ви да преразгледате възгледите си и ето защо:

морският зърнастец укрепва имунната система и увеличава устойчивостта на тялото към настинки;
съдържа желязо, магнезий, натрий, калций, йод, омега-7 мастни киселини, витамини от групи B, Е и С;
бори се срещу анемията;
нормализира нервната система;
намалява апетита .

Последната и една от най- хубавите причини да вземете морски зърнастец е, че ефективно се отслабва с него.  За вас сме подготвили 2 прости рецепти – двойнодействащи, за изгаряне на мазнини на базата на морски зърнастец, които ще се справят с наднорменото тегло и ще повишат имунитета.

лечебни свойства на облепихата

Коктейл от морски зърнастец

лечебни свойства на облепихата

Тази напитка е истинска антиоксидантна бомба. Една такава чаша може да забави апетита за 2-3 часа. Пригответе го няколко пъти седмично през есенния и зимния период и забравете за настинки.

Ще ви трябват:

шепа пресни или замразени плодове
1-2 супени лъжици мед
200 ml от 1% кисело мляко

Подготовката на коктейлът е много проста. Първо разбийте зърната през мелачка, за да станат на каша. След това добавете мед в киселото мляко, разбъркайте добре и смесете с кашата от облепиха.

Чай с морски зърнастец и джинджифил

лечебни свойства на облепихата

Тоник против кашлица. Полезно е да приемате за вечеря, за да утолите глада.

Ще ви трябват:

5 грама настърган джинджифил
шепа пресен или замразен морски зърнастец
1-2 супени лъжици мед
лимон 1 парче

Разбъркайте джинджифилът с вряла вода, добавете лимона и морския зърнастец за 2-3 минути. Пийте горещ преди лягане и добавете мед

лечебни свойства на облепихата

Като добавите морски зърнастец към ежедневието си, ще помогнете на черния дроб да раздробява мазнините по-бързо и да ги отстрани от тялото ви. В резултат на това, метаболизмът и имунитетът ще се вдигнат до невиждани нива.

Насладете се на напитките от морски зърнастец през есента и зимата, без страх от настинки и простуди, използвайте сокове и конфитюри от това златно съкровище. Няма време да се разболявате! Не забравяйте да споделите тези полезни рецепти с близки и да ги запазите в своите отметки.