Home » Здраве » Билкарят Никола Атанасов: „Да не мръдна, ако не махнете диоптъра с ТАЗИ смес!“
Билкарят Никола Атанасов: „Да не мръдна ако не махнете диоптъра с ТАЗИ смес!“

Билкарят Никола Атанасов: „Да не мръдна, ако не махнете диоптъра с ТАЗИ смес!“

Билкарят Никола Атанасов от село Попович е легенда във варненско! А рецептата му за зрение е феномен!

Той е нещо като легенда за варненския регион. Билкарят Никола Атанасов от село Попович или просто бай Кольо, както всички го наричат, си е спечелил уважението и респекта на хората. С билките и чудните рецепти и смеси за здраве, които дава.

Една от най-търсените и популярни негови рецепти е тази за подобрение на зрението. Самият той си го обяснява с навлизането на компютрите и заседяването на човека пред монитора, разбра Преса 24.

“Няма странно, че дори децата вече са с лошо зрение. Ами, че хората не се движат. По цял ден се клечи пред компютъра, а после за “разнообразие” сядат пред телевизора. Как да имаш здрави очи и добро зрение при този начин на живот. Всичко човешко и природно забравихме”, убеден е бай Кольо.

Затова и си знае, че всеки втори, който е научил за него и почука на вратата му, ще пита за цяра, който оправя зрението. А той наистина е феноменален по резултати.

“Да не мръдна ако не си оправите очите с тази смес. Поне наполовина ще свалите диоптрите, а онези мушички, снежинки, петна и прочие, дето ви “бягат” пред погледа, съвсем ще изчезнат”, зарича се Никола Атанасов. За сместа му трябват само два компонента – пчелен мед и 40 зелени орехчета. Най-добре е те да са още млади и меки. Орехчетата ги измиваме много хубаво и после изчакваме да се подсушат.

После с ножче ги нарязваме на ситно и ги слагаме в буркан от един литър. Който сме напълнили с мед. Добре е медът да е повечко, почти догоре, но зависи с колко разполагаме. Важното е добре да покрива орехите.

Разбърква се хубаво и се оставя затворен буркана, за да престои за период от 14 дни. “Ще чакате и докато не мине времето няма да пипате буркана. Сместа става лечебна като престои. След двете седмици вече може да я ползвате като ви стига по една голяма лъжица сутрин”, обяснява билкарят.

Никола Атанасов пояснява, че същата тази смес е добре да се взима и от хора с по-слаб имунитет. За няма и седмица ги вдигала на крака и се чувствали в пъти по-свежи и енергични.

Колкото до подобрение на зрението, сместа трябва да се взима всеки ден в рамките на поне три седмици, за да се усети осезаемо ефекта й. “Който има зор да пробва, доволен ще остане. Пък, който не вярва, да си пие скъпите хапове, белким му подействат”, маха с ръка бай Никола, разкриват от gzona.eu