Home » Рецепти » Шепа брашно, захар, яйца и 1 голям портокал и ако знаете какъв сладкиш си спретнах, зимата вече друг не вкусвам
Шепа брашно захар яйца и 1 голям портокал и ако знаете какъв сладкиш си спретнах зимата вече друг не вкусвам

Шепа брашно, захар, яйца и 1 голям портокал и ако знаете какъв сладкиш си спретнах, зимата вече друг не вкусвам

Днес от Преса 24 ще ви научим как да печете най-лесния и най-бързия сладкиш, рецептата, която можете спокойно да запишете в секцията на кулинарната книга „Гости на прага“.

Или пък може изобщо да не я записвате, защото рецептата е абсурдно проста и ще бъде запомнена веднага след първото четене: 3 яйца, шепа брашно и сочен портокал – нежен и проветрив деликатес с цитрусов аромат е готов да накара гостите ви да се влюбат и да се хареса в дома ви.

Ние знаем колко натоварените домакини ценят всяка минута, затова ще ви кажем как да си направите бърз сладкиш с 4 съставки и без грам мазнина и без излишни интервенции . Нежно, ароматно, всяко парче буквално се топи в устата ви!

Портокалов сладкиш

СЪСТАВКИ

3 яйца
1 чаша брашно
1 чаша захар
1 голям портокал
олио за намазване на тавичката

ПОДГОТОВКА

Обелете и нарежете половин портокал, от втората половина настържете кората на ренде – те ще бъдат полезни за декориране на тортата. Обелете портокала, разделете го на филийки, обелете всяка и премахнете ципата и нарежете на 2-3 парчета.

портокалов сладкиш
Жълтъците се отделят от белтъците. Протеините се поставят в хладилника, а жълтъците се разбъркват с половин чаша захар

портокалов сладкиш
Добавете щипка сол към белтъците и разбийте до стабилна пяна. Постепенно добавете останалата захар и настърганата кора в протеиновата маса.

портокалов сладкиш
Внимателно комбинирайте протеиновата и жълтъчната маса, пресейте брашното отгоре. Тестото се разбърква внимателно.

портокалов сладкиш
Добавете портокала към тестото и разбъркайте отново.

портокалов сладкиш
Дъното на тавата за печене е покрито с пергаментова хартия, стените са намазани със студено масло. Разстелете равномерно тестото. Печете във фурната, която предварително сте загряли до 180 градуса за 25-30 минути.

портокалов сладкиш
Извадете готовият сладкиш от фурната и го оставете да изстине за 10–15 минути, след това го поставете на плоча и охладете. Поръсете пудра захар върху сладкиша, украсете с ленти от кората и по-скоро сервирайте с чай. Приятен апетит!

сладкиш с портокали

Портокаловият сладкиш се приготвя толкова просто и бързо, че на първо място е трудно да се повярва. Един свеж и деликатен цитрус го прави любим гост във всяка кухня. Не забравяйте да пробвате, ще ви хареса!

Не забравяйте да споделите с нас снимки на вашите кулинарни шедьоври в коментарите и не забравяйте да кажете на приятелите си за рецептата. Гответе с удоволствие!