Home » Рецепти » Чудните кюфтета на леля Поли, която години наред не ми даваше рецептата, но най-накрая се пречупи
Чудните кюфтета на леля Поли

Чудните кюфтета на леля Поли, която години наред не ми даваше рецептата, но най-накрая се пречупи

Предлагаме ви рецептата за кюфтенца с гъби и тиквички. Хрупкави отвън и мекички отвътре, те са истинска наслада за всеки.

Идеалните летни и различни кюфтенца, страшно апетитни. Тези кюфтенца с гъби и тиквички и са удоволствие за небцето. Ето и рецептата на presa24.

Трябват ни:

четири тиквички,
пет по-големи гъби,
три картофа,
три скилидки чесън,
едно яйце,
60 грама масло,
три лъжици галета,
една лъжица кисело мляко,
връзка копър,
черен пипер,
сол на вкус.

Приготвяне:

Първо си сваряваме и обелваме картофите. Белим тиквичките и ги стържем на едро ренде. Гъбите ги измиваме и ги нарязваме на ситно. Запържваме гъбите с малко черен пипер и сол, но без никаква вода. Когато отделената от тях течност изври, а гъбите порозовеят, добавяме към тях и изстисканите от водата тиквички.

Задушаваме всичко за няколко минутки, докато омекнат тиквичките.

През това време пускаме фурната да се загрее и си подготвяме една тавичка с хартия за печене. Взимаме купа и в нея настъргваме сварените вече картофи. Прибавяме към тях сместа от тиквичките и гъбите.

Слагаме и галетата за спойка, както и смачкания чесън, киселото мляко, яйцето, копъра, още черен пипер и сол на вкус. Много хубаво разбъркваме всичко това и с помощта на една лъжица си оформяме кюфтенца. Които редим в тавата.

Пъхаме ги да се пекат във фурната до готовност, а след това ги поднасяме на трапезата с млечно-чеснов сос, заливка от разтопено масълце с червен пипер, салата или всичко друго, което ни е по вкуса. Стават хрупкави отгоре и с чудесен и наситен вкус отвътре. Просто са една малка фантазия, която всеки, който е опитал, е харесал. Стават и за мезе, и за основно ястие.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!