Home » България » Ученичка с жест към болно момиче, което се нуждае от средства за лечение
Ученичка с жест към болно момиче което се нуждае от средства за лечение

Ученичка с жест към болно момиче, което се нуждае от средства за лечение

9-годишно момиче от Димитровград продава домашните си любимци, за да помогне на друго дете да пребори онкологично заболяване.

За съпричастността си ученичката става дете на годината за 2019 г.

Когато Ана-Мария разбира, че за лечението на Михаела са необходими много средства, решава, че може да помогне. Без дори да я познава, тя решава да продаде домашните си любимци – хамстерите Пипа и Пухи.

„Много ги обичам, ама би трябвало да се разделя с тях. Михаела е болна и искам да оздравее и да играем, да играе като нормалните деца“, споделя Ана-Мария.

Само ден по-късно за животните има купувач – но с условие.

„Помоли да ги преведем парите по сметката на Михаела, но да останат хамстерите за Ана-Мария“, разказва майка й – Радомира Господинова.

Средствата са дарени за Михаела, която страда от онкологичното заболяване Сарком на Юинг. За крехката си възраст е преминала през 55 химиотерапии и 4 операции и множество други лечения. По-голямата част от живота си е прекарала зад стените на болничната стая.

„Жестът на Ана-Мария е страхотен. Тя с такова желание и усмивка…, не знам как да й благодаря. Искам само да й пожелая да е здрава, безгрижна и да има хубаво детство“, споделя майката на Михаела – Пепа Ангелова.

В момента Михаела се лекува чрез имунотерапия, която дава добри резултати, разказва майка й.

А Ана-Мария има нова кауза – да подари домашните си любимци на своята връстничка, когато оздравее. А Пипа и Пухи вече имат и потомство.

Михаела все още се нуждае от средства, за да продължи имунотерапията си. До момента е събрана част от сумата от 360 000 евро. Ако искате да помогнете на Михаела, дарителска сметка е:

Уникредит Булбанк: BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45, в лева

Титуляр: Михаела Венциславова Ангелова