Home » Life Story » Усмивката на това недоносено бебе дарява надежда на хиляди хора по света
Усмивката на това недоносено бебе дарява надежда на хиляди хора по света

Усмивката на това недоносено бебе дарява надежда на хиляди хора по света

Щастлива история!

Едно малко момиченце станало истинско вдъхновение за мнозина родители, чиито деца се раждат недоносени. Снимката на усмихващата се Фрея, която на фотоса е едва на 5 дни, се разпространила по света като вирус.

Момичето се усмихва до уши на своите любящи родители Дейвид и Лорен Винье. Сега я наричат „най-щастливото дете на света“.

Фрея се родила на Деня на благодарността през 2014 година с тегло от едва 1,7 кг. Средното тегло на новородено е от 2,5 до 5 кг.

Лорен, майка на две момичета, разказва:

„Разговарях с нея и я попитах: „И какво, да изпратим снимка на тати?“ И когато понечих да я снимам, тя се усмихна с най-широката усмивка. Това е снимка, която винаги съм искала да споделям с хоарата, защото тя така ме докосна“.

Бременността на Лорен протекла сложно. На 28-та седмица жената се борила бори с прееклампсия – усложнение, което възниква по време на бременност, при което кръвното налягане се повишава значително. Лекарите установили, че сърдечната честота на плода спада и има спешна необходимост от цезарово сечение.

Но всички страхове утихнали след раждането на малката Фрея. В крайна сметка Лорен решила да подкрепи и други родители с недоносени деца и да сподели снимката в блога Birth Without Fear („Раждане без страх“).

От този момент снимката на Фрея с нейната усмивка се разпространила като вирус във виртуалния свят.

Тази година през ноември сияещата Фрея празнува своя пети рожден ден.

„Честно казано, тя е най-хубавото нещо, което ни се е случвало“ — казва Лорен. —
Когато отидем до магазина, тя е най-дружелюбнат, поздравява всеки срещнат.

Тя е много забавна, много щастлива. На тази снимка, където е само на 5 дена от раждането, виждате нейния характер и когато я погледнете днес, разбирате, че не се е променила. Така и си остана най-щастливото дете“.

Това е отлична новина за всички родители, които се опасяват от преждевременно раждане.

Източник: svobodnazona