Home » България » Умира ли сексуалния живот когато двама души се оженят?
Умира ли сексуалния живот когато двама души се оженят?

Умира ли сексуалния живот когато двама души се оженят?

Със сигурност сте чували слуха, че сключването на брак убива страстта между двама души и сексуалният им живот започва да страда. Дали това е само мит или е реалност?

Оказва се, че действително с времето сексът в двойката намалява и интересът към него постепенно отстъпва на заден план.

Причината за това обаче не е конкретно в сключването на брак, а по-скоро в дългото съвместно съжителство, появата на деца и наличието на различни проблеми от битов, финансов, социален или здравословен характер. Според психолозите, встъпвайки в брак ние се осланяме на вътрешното ни чувство за сигурност и започваме да приемаме партньора за даденост. Това ни кара да се стараем по-малко да го впечатлим, да не поддържаме външния си вид и искрата между нас.

Освен това, в началото на връзката сексът е спонтанно преживяване, но с течение на времето се превръща в рутина, поради което интересът към него постепенно намалява. Когато са в брак, двамата партньори имат много повече задължения отколкото в началото, а именно – отглеждането на децата и поддържането на общия дом. Всичко това измества секса от списъка с приоритети.

Трябва ли да допускаме това да се случва? Не, разбира се! Ако искате да запазите брака и щастието си е нужно да полагате усилия за поддържане на интимността както и за всяка друга сфера в живота си.

Разчупете рутината

Ако правите секс в определено време на едно и също място и без капка въображение, шансът да ви стане скучно съвсем скоро е огромен. Ще се изненадате как дори малки промени в сексуалните ви навици, ще ви подействат освежаващо. Пуснете си еротичен филм заедно с половинката, подарете ѝ секси бельо или правете секс на ново място и ще върнете тръпката в брака си.

Споделете фантазиите си

Не се притеснявайте да споделите еротичните си желания с жената до вас както и да чуете нейните. Разкажете ѝ например за някой възбуждащ сън, който искате да реализирате заедно.

Организирайте време само за вас

Отменете половинката си в някои домакински задължения, намерете кой да гледа децата за уикенда и отидете някъде само двамата както в доброто старо време. Ако искате да прави секс както преди брака, трябва понякога да осигурявате и обстановка от преди брака, нали така?

Погрижете се за собственото си либидо

Ако желанието ви за секс намалява или просто нямате сили за него сред умората, недоспиването и стреса, вземете мерки навреме. Има подходящи сексуални стимуланти, с помощта, на които ще се върнете отново във форма.