Home » Здраве » Тайната рецепта на Тодор Живков, която помага и срещу Covid-19
Тайната рецепта на Тодор Живков която помага и срещу Covid-19

Тайната рецепта на Тодор Живков, която помага и срещу Covid-19

Тодор Живков обичаше да плаши амбициозните си съпартийци, че е от род на столетници и ще държи здраво властта поне до началото на 21-и век.

И макар тези му планове да не се сбъднаха след вътрешнокомунистическия преврат през 1989 г., доброто здравословно състояние на правешкия диктатор почти десетилетие по-късно е доказан факт. Тато залага повече на народната медицина, отколкото на лекарите в Правителствена болница, като дори има своя антивирусна рецепта, която е особено актуална днес, сред пандемията от COVID-19.

Бившият Първи поддържал имунната си система и гонел вирусите със сок от сърцевината на бреза, разбра Преса 24. Това разкрива Христо Христов-Референта, бивш директор на ловно стопанство „Кормисош“ и доверен човек на тогавашния генсек. До днес изкусният лесничей приготвя лечебната напитка и я препоръчва на близки и приятели, като е убеден, че действа и срещу коронавируса.

Референта и Тато в ловното стопанство

„Това е еликсир, който прочиства целия организъм – категоричен е Референта. – Аз научих Живков да пие сок от бреза и той оцени колко полезно може да бъде това питие, което ни е подарък от природата. Нещо повече – имаше намерение да направи специален санаториум сред брезова гора, но просто не му стигна времето да осъществи и този свой проект. Всяка една част от брезата може да се използва като лекарство.

При правилна обработка са полезни листата, клоните и кората. От бялата част на кората се прави така наречения сакъз, който прилича на дъвка. Брезите са едно голямо богатство на България, което сега не се използва пълноценно“.

Христов смята, че Тато би бил сред първите, ваксинирали се срещу COVID-19, тъй като бил голям привърженик на имунизациите. Съпругата на Живков доктор Мара Малеева лично провела първите масови боцкания на хората в Правец. Именно тя убеждавала Живков, че ваксинациите на населението са от основно значение за народното здраве.