Home » Разкрития » Тайната падна: Ето кои са най-добрите афродизиаци
кои са най-добрите афродизиаци

Тайната падна: Ето кои са най-добрите афродизиаци

Забравете за шоколада, дантелите и парфюмите.

Според изследване на американски учени, публикувано в списание “Medical Daily“, някои от най-добрите афродизиаци са лютите храни, филмите на ужасите и миризмата на пот, научи presa24. Екипът установява, че често ние се отнасяме с недоверие и дори с отвращение към неща, които всъщност се оказват стимулиращи за много хора.

Хвърли дезодоранта си

Колкото и да се пръскаме с парфюми и да се мажем с еликсири, американските специалисти са категорични, че никакъв изкуствен аромат не може да е по-силен от естествените феромони. Изследването им го доказва – огромен процент от хората – като мъже, така и жени – всъщност се възбуждат най-силно от миризмата на кожата на любимия си.

Затова забравете за дезодорантите и се отдайте на ласки. Учените откриват и още нещо любопитно – при жените много силен ефект върху либидото имат миризмата на краставица или на канела, а при мъжете – уханието на тиква или лавандула.

Изплаши го и го подлюти

Американските учени установяват също, че романтичните филми съвсем не са най-благоприятните за любовния живот. Напротив, екипът е категоричен, че филмите на ужасите са най-гарантиращи добър сексуален живот, защото при изпитване на страх се стимулира нервната система и съответно се изострят всички възприятия. Така че след хорър сексът е много по-приятен.

Освен това не шоколадът, а лютото е най-добрата храна за влюбените. Лютите чушки съдържат веществото капсаицин, което провокира, особено при мъжете, много по-силни сексуални усещания.

С чорапи в леглото

Изследователите установяват също, че и слънцето е отключващ фактор за по-добър сексуален живот. Обяснението е, че витамин D, който се синтезира при излагане под топлите лъчи, увеличава рязко нивата на тестостерон при мъжа. И колкото и да не е секси на пръв поглед, ако дамите си лягат с дебели чорапи, всъщност имат по-големи шансове да достигнат оргазъм.

Екипът от университета в Грьонинген изследва жени от различни възрасти и установява, че при много от тях причина за липса на сексуално удоволствие се дължи в лоша циркулация на кръвта, защото им е студено. При участничките в изследването шансът за оргазъм скача с почти 50%, ако просто си стоплят краката.

Марица