Home » Здраве » С тази природна смес ще премахнете гъбичките и напуканите пети като нищо друго
С тази природна смес ще премахнете гъбичките и напуканите пети като нищо друго

С тази природна смес ще премахнете гъбичките и напуканите пети като нищо друго

Премахнете завинаги гъбичките по ноктите на ръцете и краката!

Прилагайки рецептата с чесън, напълно се отървах от гъбичките по ноктите! Гъбичните инфекции могат да засегнат почти всяка част от тялото ни, но ръцете и особено краката са най-податливи на този проблем.

Всеки знае колко деликатен е този проблем, тъй като той значително променя външния вид на ноктите и провокира появата на силна, неприятна миризма по краката. Но не забравяйте, че онихомикозата е не само естетически проблем! Това заболяване може да причини развитието на по-сериозни проблеми и дори загуба на ноктите.

При гъбичната инфекция, ноктите на краката могат да променят цвета си, разделят се и се чупят. Грижете се добре за себе си, хранете се правилно. Ще ви предложим няколко прости трика, които ще помогнат да се отървете от този деликатен проблем:

Природно средство за защита номер 1: сода за хляб

Содата е алкализираща и антисептична съставка, която елиминира гъбичните инфекции.

Ето как да я използвате:

Смесете малко сода за хляб с малко вода или прясно изцеден лимонов сок, за да направите гъста, но мека паста. Сега нанесете пастата върху и около засегнатия нокът. Покрийте с найлонова торбичка, фиксирайте с превръзка и оставете за една нощ, измийте краката си с топла вода на следващата сутрин. Също така, можете да поставите малко сода в обувките си, за да предотвратите разпространението на гъбичките.

Природно средство за защита номер 2: Чесън

Чесънът има мощни антимикробни и противогъбични свойства. Благодарение на тези свойства, той помага за унищожаването на бактериите и гъбичките по ноктите на краката и ръцете.

Начин на употреба:
Намачкайте 10 скилидки чесън до образуването на гъста паста, добавете малко количество топла вода и потопете засегнатите нокти в нея за 15-20 минути.

Като алтернатива, можете също така да смесите чесновата паста с малко количество зехтин и да я нанесете върху засегнатите участъци. Оставете за 30 минути, след това изплакнете и подсушете. Опитайте тези прости трикове и скоро ще бъдете изумени от резултатите!

Преди да използвате народни средства, консултацията с лекар е задължителна!