Home » България » Същността на парфюмните тестери – какво трябва да знаем?
Същността на парфюмните тестери - какво трябва да знаем?

Същността на парфюмните тестери – какво трябва да знаем?

Върлите почитатели на парфюмите и марковите аромати вероятно са добре запознати с всички разновидности на любимите си благоухания по отношение на търговския вид, в който пристигат до нас.

Тази статия е посветена на онези, които сякаш се лутат измежду многото наименования и подвидове – eau de parfum, eau de cologne, eau de toilette, парфюми тестери. Сякаш пазарът изобилства от варианти на ароматите. Забелязали сме, че често объркане настава по отношение на т.нар. парфюми тестери – за мнозина не е особено ясно какво именно представляват те, по какво се различават от „стандартните“ благоухания и дали им отстъпват по някакъв параграф.

Какво са парфюми тестери?

Най-общо казано, парфюмните тестери са идентични с оригиналния продукт, който представят, но са предназначени не за директна продажба. Дистрибуторите и марките снабдяват физическите и онлайн магазините със заявени количества от даден аромат и прибавят парфюми тестери, които да служат за ориентир на клиентите. Те по никакъв начин не се различават от съдържанието на бутилките, предназначени за продажба.

Ролята на парфюмите тестери е да „онагледи“ аромата, качеството и трайността на парфюма, за да могат клиентите да добият реална представа за същността му, преди да направят решението да го закупят. Тестери са онези шишенца, които откриваме на щандовете в козметичните магазини.

Има ли разлика в качеството между парфюма за продажба и парфюма тестер?

Краткият отговор е „не“ – все пак следва да отбележим, че ролята на парфюма тестер е да даде реална представа на клиента за съдържанието на шишенцето, което, в крайна сметка, той ще закупи. Дистрибуторите на аромати отделят няколко бройки от парфюмните колекции, които често лишават от капачки и оригинални опаковки – именно тях провъзгласяват за „тестери“. Съдържанието в тях по нищо не се различава от онова в опакования парфюм. Качеството и трайността са идентични.

Единствената разлика, освен честата липса на оригинална опаковка, откриваме в цената – редица магазини предлагат като опция закупуването на парфюми тестери. Те, разбира се, се предлагат на по-ниска цена – част от финансовата стойност на всеки продукт идва и от елементи като капачка и опаковка. В случая на тестерите, те липсват, което предполага и по-ниската цена.

Често ще откриете въпросните тестови парфюми в картонена бяла опаковка. Не се тревожете – ако закупите такъв продукт, то той няма да бъде ползван. Първоначалното му предназначение за тестер не предполага, че е бил използван преди това. Спирайки избора си на такъв артикул, вие си гарантирате същите качество, аромат и трайност като при стандартен парфюм с опаковка.