Home » Здраве » Събуждате се в един и същи час през нощта, ето какво значи това
Събуждате се в един и същи час през нощта

Събуждате се в един и същи час през нощта, ето какво значи това

Събуждането през нощта по едно и също време може да бъде знак за нарушения в тялото, научи presa24.

Сред опасните причини за това са проблеми с черния дроб, белите дробове и жлъчния мехур.

Вижте за какво сигнализират събуждането в различните часове на денонощието:

21:00 – 23:00

Много хора чувстват естествен спад на тонуса, умора, което се дължи на специален енергиен цикъл, по време на който човешките органи преминават в режим на сън. Всеки от тях е особено активен в определени часове, някои работят през нощта.

23:00 – 1:00

Тялото преминава в „режим на сън“: температурата спада, метаболизмът се забавя. Жлъчният мехур обаче работи с пълен капацитет.

Пробуждането по това време е възможен признак на недохранване, яденето на прекомерни количества храна, особено мазна на вечеря. Такава храна изисква повече време за преработка, като излишно напряга жлъчния мехур.

1:00 – 3:00

Тялото се освобождава от токсините. Опасна причина за събуждане през нощта през този период от време могат да бъдат проблеми с черния дроб. Органът по това време на денонощието активно работи, отделяйки вредни вещества.

Освен това черният дроб също разгражда алкохола през нощта. Когато процесът приключи, нивото на кръвната захар рязко спада, което също може да ви накара да се събудите.

3:00 – 5:00

Опасна причина за нощните събуждания в такива моменти понякога е белодробната дисфункция. Тези, които страдат от кашлица между три сутринта и пет сутринта, трябва да бъдат прегледани от пулмолог.

5:00 – 7:00

Организмът започва да изхвърля кортизола. Хормонът кара тялото да се събужда. В същото време започва прочистването на дебелото черво. Ако постоянно се събуждате през тези часове, най-вероятно, за вашия биоритъм е най-добре да се изхождате през този период.

zdrave.to