Home » Разкрития » Спасяват отец Иван в Германия
Спасяват отец Иван

Спасяват отец Иван в Германия

Операция в Германия е спасението за отец Иван, който напоследък има проблеми със сърцето и дишането, научи presa24. 

Заради здравословните си трудности миналата седмица духовникът беше приет по спешност в столична болница. Преди дни го изписват и в момента се възстановява в домашни условия.

„Имам приятел лекар в германския град Хамбург. Разговаряхме и той ми препоръча да отида там и да ми направят изследвания на сърцето. Съмненията са за стеснение на аорта и искаха още тук да ме оперират, но отказах, защото не знаех дали ще издържа на пълната упойка. Ще отида при него и заедно ще решим какво да правим“, разказа пред „България Днес“ дядо Иван.

Той призна, че и след изписването от болницата продължава да изпитва трудности с дишането.

„Много бързо се изморявам и се задъхвам. Няма какво да го крием – вече съм на доста години. Едно време имах повече енергия, но сега е друго и ми личи. А и краката не ме държат много. Но живот е – ще го живеем, колкото можем“, каза още пред вестника 74-годишният свещеник.

Дядо Иван разчита не само на лекарите, но и на Божията помощ, когато не се чувства добре. Преди две години той излекува болежките си в свещената река Йордан.

„Пет дни бях на посещение в Израел. Посетих Божи гроб, но след това отидох и до река Йордан. Престоях във водата повече от два часа, като бях потопен до шията. Почувствах се много добре и нищо не ме боли. Това ми беше 13-о посещение на Божи гроб и вече години наред грип не ме лови и не боледувам от нищо“, разказа отчето.

Сега обещава пред себе си, че няма да пропуска профилактични прегледи, които лекарите от Военномедицинска академия често го приканват да си прави. Духовникът често отвръщал, че няма време да ходи до болничното заведение, но след последната случка е категоричен, че ще обръща повече внимание на здравето си, за да не си стига до усложнения.

Днесбг