Home » Рецепти » Свински кебап с лук – слагам го в плика и го забравям… А след това всички не спират да ме хвалят и да искат допълнително
Свински кебап с лук – слагам го в плика и го забравям… А след това всички не спират да ме хвалят и да искат допълнително

Свински кебап с лук – слагам го в плика и го забравям… А след това всички не спират да ме хвалят и да искат допълнително

Днес от Преса 24 ще ви предложим една рецепта, която спокойно може да се нарече истинска класика за всяка трапеза и повод.

Кебап от свинско месо с лук. На всичкото отгоре рецептата има и голямо преимущество – става много лесно, а накрая няма да ви се налага да търкате до полуда съдовете. Това е така, защото ще използвате плик за печене.

Ето и какви продукти ще са ви необходими, за да приготвите тази рецепта:

свинско месо – 1 кг,
лук – 3 глави,
червено вино – 1 чаена чаша,
червен пипер – 1 чаена лъжица,
олио – 1/2 чаена чаша,
чубрица – 1/2 чаена лъжица,
сол,
черен пипер и кимион – на вкус,
пресен магданоз – по желание,
плик за печене.

Приготвяне:

Много важен момент е какво месо ще изберете за приготвянето на кебапа. То не трябва да е шарено, а сухо. Нарежете го на едри парчета и го подправете със сол, черен пипер и кимион, без обаче да прекалявате.

Оставете го да поеме подправките за около половин час, след което го „запечатайте“ – в тиган със силно сгорещено олио го изпържете от всяка страна за кратко време. Добавете още в тигана червения пипер и чубрицата и разбъркайте. Загрейте фурната на 180 градуса. Почистете и нарежете лука на колелца.

В плика за печене изсипете свинското месо, добавете лука и виното. Затворете плика и направете 2-3 дупки в горната му част с помощта на нож. Печете за около 40-50 минути. Когато извадите плика го сложете в тава и изчакайте няколко минути. С ножица отрежете горната част и изсипете кебапа в съда. По желание можете да поръсите с ситно нарязан пресен магданоз.

Това е! Добър апетит!