Home » Свят » Светът пламна: Горят живи жертви на коронавируса в Ухан? ВИДЕО и ФОТО
Горят живи жертви на коронавируса в Ухан

Светът пламна: Горят живи жертви на коронавируса в Ухан? ВИДЕО и ФОТО

Десетки съобщения за ужасяваща практика, наредена от местните комунистически лидери на китайската власт, за горене на все още живи жертви на коронавируса, възпламениха света, научи presa24.

От вчера в социалните мрежи циркулират и видеоклипове от частни канали в Ухан, в които местни твърдят, че с очите си са виждали как в многомилионния град в чували се изнасят все още мърдащи хора, за да се отведат в крематориумите.

Ухан е напълно блокиран и изолиран от 23 януари, като на жителите му без симптоми на вируса се издават веднъж в седмицата сертификати за право да излизат навън и да си купуват хранителни продукти. Жертвите по официални данни там са хиляди, но според различни съобщения, може да се окажат и стотици хиляди.

Горят живи жертви на коронавируса в Ухан

Ухан, 25 февруари, 2020 г.

Малкото останали западняци публикуват в своите Ютюб канали как се справят с изолацията, но мнозина отправиха и апели за дарения на храни и санитарни материали, които в града отдавна не достигат. Тази сутрин се появиха и новини, непотвърдени от китайското правителство, че цял старчески дом в Ухан е бил заразен с Ковид-19 и обитателите му са били оставени да умрат в адски мъки.

Откъде тръгна разпространението на информацията за горенето на живи хора в Ухан?

На 24 февруари дисидентският уебсайт „Youth Production“ е качило видео с кадрите на жена на около 60-годишна възраст, която разказва травмиращата история как е видяла изнасянето на все още дишащи хора в трупни торби, докато е била в болницата. „На 28 януари приеха мъж на около 70 г. и го настаниха в съседната стая до моята. До следобед той много се влоши и имаше сериозни затруднения в дишането. „Мъжът още дишаше, когато му запушиха устата и носа, а след това оковаха ръцете и краката му. И го изнесоха в торбите после“, разказва тя. Според нейните показания, болният е бил „завързан“ с общо 4 пласта найлон. При престоя си в болницата допълва, че е станала свидетел на няколко такива случая. „Отнасяха се с тях като с мъртви кучета.

Междувременно се появиха и шокиращи твърдения на служителка от крематориум в Ухан, според която в него се работи денонощно. Общо на територията на града работят 8 погребални агенции. Всяка от тях гори по над 200 трупа на ден, което било около 4-5 пъти повече от обичайното. Това означава, че на ден в Ухан във вечен прах се превръщат 1600 души. На седмица това означава над 11 хиляди души. Официалната статистика за целия брой починали в Китай до момента от коронавируса е 2715 души.

Междувременно двама от китайските репортери, които отказваха да препредават съобщенията на властите за развитието на коронавируса, а правиха собствени разследвания и репортажи в Ухан, са изчезнали безследно. Близките им нямат контакт с тях от дни. Единият вече бе получил предупредителни съобщения от властите „да не си играе с огъня“, твърдят негови приятели в съседни провинции, които все още не са откъснати от света заради епидемията.