Home » България » Ренета Инджова: Играенето на хазарт от бедни хора води до техния крах
Играенето на хазарт от бедни хора води до техния крах

Ренета Инджова: Играенето на хазарт от бедни хора води до техния крах

„Онова, което в петък бе прието, е нещо, което обслужва едни специфични интереси да си поиграем малко на хазарт. Играенето на хазарт от бедни хора обаче води до техния крах“, каза  бившият служебен премиер Ренета Инджова, научи presa24.

„Законотворецът реши по един инкриминиран начин да въведе поправка, която с нищо не е по-строга от онова, което вече съществува като регламент“, на мнение е тя.

По думите й, ако сега започне обръщане на левовете в евро, това ще е игра, изгодна за бизнесмени, банкери и за властта, която разполага с огромен фискален и валутен резерв.

„Каквито и движения да се извършват, те ще бъдат все създаване на стимули и мотиви за продължаване на тази игра. Хазартът ще го продължим, защото населението обича да играе, а пък сега му спряха играта. Те го тласкат да отиде да поиграе на нещо друго“, коментира още Ренета Инджова.

Бившият служебен премиер заяви, че валутният борд е играл ролята на усмирителна риза. Инджова предупреди да не стане така, че от борба „за“ и „против“ борда, накрая „всички да се окажат зад борда“.

На въпрос как Васил Божков се е превърнал в една от най-влиятелните фигури в българския икономически живот, Ренета Инджова заяви, че чадърът над него е свит от този, който го държи.

„Чадърът никога не го държи този, който върви. Този, който го държи, казва: „Стига толкова, купонът свърши“, каза тя, допълвайки, че става въпрос за смяна с други лица.

Дунавмост