Home » Life Story » Разтърсващо: Момчето отправя една последна гореща молба към доктора, тъй като се налагаше да го приспят
Разтърсващо: Момчето отправя една последна гореща молба към доктора тъй като се налагаше да го приспят

Разтърсващо: Момчето отправя една последна гореща молба към доктора, тъй като се налагаше да го приспят

В един справедлив свят, нито едно дете не бива да вижда отвътре болница, докато расте. Децата трябва да имат възможност да играят и да се учат в безопасна среда… всички  деца!

За осемгодишния Джаксън МакКий обаче реалността е далеч от това. Досега той е прекарал голяма част от краткия си живот в болница.

Още като по-малък, в мозъка на Джаксън е открита киста. Той е роден с хронична хидроцефалия, при която има натрупване на гръбначно-мозъчна течност в мозъка.

Като станал по-голям, той бил в болницата повече пъти, отколкото всяко дете трябва да бъде. Неговите спътници в пътуванията му винаги били едни и същи; майка му, баща му и плюшеното му мече „Малко бебе“. За щастие, Джаксън е бил благословен с невероятен екип от лекари. Един от тях, Даниел МакКий, се бори с болестта на момчето откакто се е появило на бял свят.

По време на последната операция на Джаксън, той имал една специална молба към своя хирург, докато бил до него.

Даниел (лекарят) просто не можел да се откаже от момчето, на което помагал в продължение на осем години. Така че, без дори да пита родителите на Джаксън, той направил нещо, което няма да намерите в ръководствата по хирургия.

След решението си Даниел получил благодарности от целия свят заради състрадателните си усилия.

„Мислех, че това може да накара няколко души да се усмихнат, това беше единственото ми намерение“, казва МакКий поред CTV News. „Радвам се, че другите ме подкрепят.“

Даниел помолил сестрите да подготвят малка операционна маса.

Първо оперирал Джаксън, но когато свършил, решил, че все още има малко работа. Преди да заспи, Джаксън бил помолил Даниел, дали може да оперира и плюшеното му мече „Малко бебе“. Замисленият лекар не се поколебал за секунда да приеме задачата.

Бащата на Джаксън, междувременно можеше да каже само добри неща за Даниел. Това доказва, че той не е просто невероятен неврохирург, но и невероятен човек.

„Той е един от най-добрите хора, които някога съм срещал“, казва Рик  МакКий пред CTV News.

Джаксън МакКийКогато Джаксън се събужда от операция, той с удоволствие вижда, че „Малко бебе“ е зашито същото като него. Операцията на доктор Даниел над „Малко бебе“ е първата, която е правил върху плюшено мече, но нещо му подсказва, че едва ли ще е последната.

След операцията той решил да сподели историята си в социалните медии и оттогава бе приветстван, заради усилията си.

До снимката той пише: 

– Пациентът ме попита дали мога да оперирам и плюшеното мече точно преди да заспи… как да кажа „не“?

Приятелският жест на Даниел МаКкий се разпространи като горски пожар в интернет, а хората по света приветстват действията му.

Споделете тази статия с приятелите си във Facebook, за да могат повече хора да прочетат днешната история. Даниел заслужава почит!