Home » България » Разследват Митьо Очите и дясната му ръка за нови убийства
Разследват Митьо Очите и дясната му ръка

Разследват Митьо Очите и дясната му ръка за нови убийства

Митьо Очите и сподвижникът му Рачо стоели зад екзекуциите на наркобоса Георги Сивков и дилъра на дрога Ицо Близнака, научи presa24.

Несебърският мафиот Димитър Желязков – Митьо Очите, и дясната му ръка – Радослав Николов-Рачо са разследвани от МВР и прокуратурата като съпричастни към две убийства на знакови гангстери в Бургас, останали неразкрити през годините – пише в. „Уикенд“.

Криминалистите са получили нови сведения и улики за гангстерските екзекуции на наркобоса Георги Сивков и Христо Христов-Близнака, които водят към Митьо Очите и Рачо при двата разстрела. Неофициално се коментира, че защитеният свидетел е Георги Илиев, дългогодишен дилър в наркоструктурата на Желязков. Миналата пролет Илиев бе арестуван за търговия с наркотици в Бургас и за да облекчи положението си, пропя срещу Морския Ал Капоне.

Новите данни на криминалистите сочат, че Митьо Очите е поръчител на разстрела на наркобоса от Бургас Георги Сивков, който бе направен на решето на 29 октомври, 2000 година в бар „Жега“ в морския град.

Според запознати с подновеното разследване единият от стрелците срещу Сивков е Рачо, който лежи в ареста от година с обвинения за поръчкови палежи и рекет като част от бандата на Митьо Очите.

Митьо Очите и дясната му ръка Радослав Николов-Рачо са разследвани съответно и като поръчител и изпълнител на убийството на 22-годишния Христо Христов-Близнака през 2009 година.

Разкрития