Home » България » Радев за Борисов: Управлява с копойски методи, напомнят битието му от началото на прехода, има зависимости
Радев за Борисов

Радев за Борисов: Управлява с копойски методи, напомнят битието му от началото на прехода, има зависимости

Осъзнава, че този път номерът с подаване на оставка най-вероятно няма да мине, разбирам напълно растящата му нервност, обяви президентът, научи presa24.

Премиерът Бойко Борисов се опитва да прехвърли на друг отговорността за подслушването на президента. Това обясни самият държавен глава Румен Радев пред журналисти.

Той посети офиса на един от водещите производители на промишлена електроника у нас „Ултрафлекс Корпорейшън“ в софийския жилищен комплекс „Дружба“, след което говори пред репортерите.

Помолен за коментар на думите на Борисов, че той няма нищо с подслушването и че Румен Радев се опитва да прехвърли проблема от болната на здравата глава, президентът заяви: „Той се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг – между другото, както прави винаги. Ако може да скрие и този скандал в зайчарника, в който вече не остана място от скандали. Очевидно е, че г-н Борисов използва службите за свои политически цели. Оказва на прокуратурата кого да размаже. Дори полицията е ангажирана, е впрегната да респектира несъгласните българи. Затова трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с копойски методи.

В безсилието си г-н Борисов атакува и моето семейство. За съжаление въпреки 20-годишния престой във властта методите на министър-председателя издават битието му от началото на прехода. И ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият г-н Борисов. Скандалите, кризите, разкритията за грандкорупция, растящото недоволство ежедневно разголват управленското му безсилие и зависимости. Но драмата на г-н Борисов е, че осъзнава факта, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението му. Затова и аз напълно разбирам неговата растяща нервност.“

flagman