Home » Рецепти » Пържени картофки в микровълнова – 1 лъжичка масло и вкуса им по нищо не отстъпва на традиционно изпържените
Пържени картофки в микровълнова – 1 лъжичка масло и вкуса им по нищо не отстъпва на традиционно изпържените

Пържени картофки в микровълнова – 1 лъжичка масло и вкуса им по нищо не отстъпва на традиционно изпържените

Кой не обича пържени картофи? Още от малки всички ги обожаваме и където да отидем, винаги присъстват в менюто ни, но за съжаление не може да кажем, че са от най- полезните храни, които може да консумираме.

Но днес от Преса 24 имаме едно прекрасно предложение за вас как да запазите убийствения им вкус и да си ги приготвите здравословно.

Представете си, че сте имали възможност да изберете един вреден продукт, който можете да ядете всеки ден, без да навреди на здравето и формата на тялото … Какво би било това усещане? За мен изборът е очевиден – пържени картофи. Обичам ги, често си ги поръчвам даже и по заведенията и им се наслаждавам. Но няма начин да се избегне вредата от тях. Ето как такава храна може да бъде полезна.

Казваме веднага: няма тонове масло, използвани десетки пъти, неразбираеми добавки и аромати. Всичко е възможно най-просто, но и вкусно! Предложеният набор от подправки за домашно приготвена храна е приблизителен. Както винаги, можете да добавите нещо от вас и да го изпробвате в коментарите по-долу, оставяйки намек за други, които искат да научат как да правят пържени картофи в микровълновата печка.

Необходими съставки:

картофи 3 броя
зехтин 1 ч. Л.
черен пипер на вкус
сол на вкус
червен пипер 1 щипка
Чесън на прах 1 щипка
кориандър 1 щипка

Подготовка и приготвяне:

Обелете картофите. Нарежете на ивици. Напълнете с вода и оставете за няколко минути.

пържени картофи в микровълнова
Поставете картофите на хартиена кърпа. Така се абсорбира излишната влага. Прехвърлете парчетата картофи в купа. Добавете пипер и сол, малко смлян пипер, чесън на прах и кориандър. Смесете ги.

пържени картофи в микровълнова
Сега добавете зехтин и разбъркайте отново. Прехвърлете картофите в стъкления поднос на микровълновата фурна.

Включете максималната мощност и гответе картофите за 5-8 минути. Ще трябва да повторите това няколко пъти, докато резените станат мекички.

пържени картофи в микровълнова

Какво следва? Докато картофките станат готови в микровълновата печка, можете да направите домашно приготвен сос. Кетчупът може би ще бъде най-традиционният вариант, но има и заквасена сметана с горчица и холандски. Следвайте този метод за приготвяне на пържени картофи в микровълновата печка и след като сте включили любимия си филм, се насладете на страхотния вкус. Не забравяйте да изпратите линк към приятелите си.

Източник: За жената