Home » Разкрития » Проговориха менте милионери от „Национална лотария”
Проговориха менте милионери

Проговориха менте милионери от „Национална лотария”

След промените в закона за хазарта, частните лотарийни игри вече преустановиха дейност, припомня presa24.

Какви обаче са наистина печалбите, които с години бяха показвани в национален ефир?

Екатерина Димитрова е от Бургас, но живее в село Константиново и от там си купува печелившия билет. Купува го на Архангелов ден – и още на място в магазина разбира, че талончето й е печелившо. Печели 1 милион лева.

В първия момента шокът е голям, сподели Екатерина в предаването „120 минути“ по bTV.

Обадих се по националния телефон и на другия ден – в София, разказва още тя. Когато в офис на фирмата й дават да подпише документи, разбира, че ще й изплатят 200 000 лева, а другите ще получава на вноски по 40 000 всяка година за следващите 20 години.

„Спадна настроението като разбрахме, казах че не съм съгласна“, посочи още Екатерина Димитрова.

„Отговориха ми, че това не зависи от тях, а това го налага Държавната комисия по хазарта и те като всички останали трябва да спазват този закон и не могат да го нарушат“, каза още жената.

Тя попита как държавата е контролирала този орган.

„Какво правим, ако стане нещо с фирмата“, попитала Екатерина Димитрова, но от лотарийната фирма й отговорили, че има специален фонд с парите на печелившите.

Първата вноска от 40 000 лв. трябвало да дойде на 28 февруари, но не е получена. „Свързах се с фирмата по телефона, но ми отговориха, че сметките им са запорирани“, обясни Екатерина.

Друг „милионер“ – Димитър Миряев, взел само 240 000 лв. от 1 милион печалба.

„Нямам колебания да изляза да кажа как стоят нещата. Защо държавната комисия по хазарта е одобрила правилата да се изплащат печалбите за срок от 20 години , а лиценз се дава за 10 години“, заяви той.

Около 20 човека сме се преброили до сега, събрали сме се в група и сме решени да не оставим нещата така, категорична беше Екатерина Димитрова.

dunavmost