Home » България » Почистване на сняг и лед – как да го направим качествено
машини за почистване на сняг

Почистване на сняг и лед – как да го направим качествено

Ако живеете в район, който всяка зима се превръща в бяла приказка, е хубаво да се уверите, че разполагате с най-доброто оборудване за снегопочистване. Възможността да почиствате ефективно имота си и други пространства около него през зимните месеци ще ви позволи да работите и да се придвижвате безпрепятствено.

Как да изберете правилното оборудване за снегопочистване?

В зависимост от размера на площта, която трябва да почистите, можете да избирате из между различни видове снегопочистваща техника: електрически снегорини, едностепенни снегорини, двустепенни снегорини, тристепенни снегорини, роторни снегорини, различни приставки за инсталиране на компактни трактори.

Снегорини

Ключовата разлика между моделите снегорини е тяхната мощност и капацитет. В райони със силен снеговалеж, мощният снегорин ще изчисти десетки метра сняг за сравнително кратко време. Снегоринът с малка мощност е предназначен за вътрешния двор на къщата ви, например или за пространството пред дома ви.

Професионалните снегорини са идеални, когато трябва бързо да почистите голяма площ с висока снежна покривка. Те се използват най-добре в равни зони, включително пътища, паркинги или полета с достатъчно здрава земя, за да издържи тежестта им.

Разбира се, за вашата градина е достатъчен и непрофесионален снегорин, който несъмнено ще свърши работа на малка площ. Но ако имотът ви е голям, определено се нуждаете от доста по-сериозна машина.

В случай на екстремни зимни условия роторният снегорин може да ви помогне бързо и ефективно да почистите имота си от натрупалия се сняг. За него обилният снеговалеж не е никакъв проблем, благодарение на мощния си режеш барабан. Той прорязва дълбоките снежни преспи с лекота и плавно почиства пространството пред себе си.

Рискът от запушване на канала на ротора е минимален. Можете да го монтирате лесно на вашия компактен трактор и също толкова безпроблемно да го свалите при необходимост.

С работна ширина до 1,55 метра, ефективните роторни снегорини се справят с големите преспи и дори с леда. Те имат висок капацитет и издържат при изключително сурови условия.

Обикновено роторните снегорини се използват след драматични снеговалежи, когато обемът на снега е голям. Когато снегът и вятърът се движат яростно, не всеки снегорин може да се справи в тежките атмосферни условия. Понякога замръзването е неизбежно, но дори и тогава роторният снегорин успява да натроши леда и да го изхвърли от пътя.

Приставки за снегопочистване

В зависимост от модела на вашия трактор, можете да използвате различни приставки за сняг и лед. Те имат различни функции и работни изисквания, с които трябва да се съобразите при избора.

Ако разполагате с компактен трактор, можете да се справите с големите площи сняг и с дъски за снегопочистване. Те се инсталират и премахват лесно, предлагайки ви ефективност и безопасност дори в тежки зимни условия. Работната им ширина е до 1,60 метра, което ги прави незаменими в зимната поддръжка на пътища и алеи.

Универсално приложимите четки за снегопочистване също са чудесна опция за вашата машина. Те имат голям диаметър, настройване на височината на водещите колела, хидравлика на работния ъгъл, предно задвижване.

Този вид приставки са добро решение за снегопочистване дори на неравни повърхности. С тях се работи бързо и качествено дори на големи площи.

Не чакайте последния момент, за да изберете правилното оборудване за снегопочистване. Обикновено тогава възможностите са изчерпани до голяма степен. Направете своя избор преди зимния сезон, за да си подсигурите спокойна зима.

Със съдействието на kubota-bg.com