img

Пловдивски лекар изправя на крака десетки пациенти с церебрална парализа

/
/
/
515 Views

Лекар от Пловдив помага безвъзмездно на болни от Детска церебрална парализа да проходят. От години отропедът д-р Янаки Янакиев се занимава с изключително тежки случаи на заболяването, но не се отказва от своята мисия да върне поне част от нормалния живот на своите пациенти.

Жестоката съдба да живееш с церебрална парализа, която избира жертвите си сред най-малките и ги обрича на доживотни страдания. И чудесата, които се случват след лечението – именно за това ще ви разкажем с следващото видео:

„Аз не я харесвам тази болест. И не я харесвам, защото тя отнема не само двигателната функция на децата, но отнема и от тяхното умствено развитие“, разказва специалистът.

Скромен и добър човек – като такъв повечето пациенти познават д-р Янакиев, който над 30 години се занимава със заболяването Детска церебрална парализа. В своята биография той има стотици безнадеждно тежки случаи с пациенти, които след лечение са проходили. Не пести от собствените си средства, за да върне пълноценния живот на някого. Често плаща пътните на пациентите за прегледите или купува шини или импланти на нуждаещите се.

Източник: trafficnews

Коментирай чрез Фейсбук

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *