Home » Рецепти » Печени картофи точно за 9 минути. Как ли? Сега ще ви разкрием тайната!
Печени картофи точно за 9 минути

Печени картофи точно за 9 минути. Как ли? Сега ще ви разкрием тайната!

Печените картофи са лидер сред гарнитурите. Те перфектно се вписват в диетата на всички и перфектно допълват всяко основно ястие.

Единственото нещо, което е неприятно дългото им време за приготвяне, но вече и затова имаме решение.

За да се пекат картофи, трябва да загреете фурната, а след това изчакате около един час, докато станат готови. Ако имате много време, можете да изчакате. Но ако сте уморени и не искате да губите тепърва още 1 час е приготовления, то от presa24 имаме решение за вас!

Съставките

картофи 6 бр.
моркови 2 бр.
чесън 3 скилидки
Слънчогледово масло 2 с. л
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус

Подготовка

Измийте и почистете картофите и морковите. Нарежете картофите на тънки филийки, както за пържените картофи, и нарежете морковите. Обелете и нарежете чесъна.

Поставете картофите и морковите в стъклен съд за микровълнова фурна с капак. Добавете слънчогледово олио, сол, черен пипер и чесън. Разбъркайте всичко добре.

Съдът се поставя във фурната за 9-10 минути.

Поздравления, страхотната бърза гарнитура е готова! Ако искате ястието да е по-наситено, поставете нарязаните зеленчуци в дълбока купа, оваляйте ги в любимите си подправки и покрийте съда със залепващ фолио за 5 минути. Също така не можете да нарежете зеленчуците по едро, но тогава ще трябва леко да увеличите времето за готвене, пише Zajenata.bg.

Споделете тази готина рецепта с приятелите си.