img

Отказаха операция на Банев в МВР болница, той и съпругата му за пръв път се видяха с децата си след ареста

/
/
/
434 Views
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Адвокатите на бизнесмена Николай Банев поискаха разрешение от специализирания наказателен съд подсъдимият да се оперира в болницата на МВР, а не в Правителствена, както бе решено на предишното заседание, научи presa24.

Като писмени доказателства по делото защитниците приложиха разпечатки от сайта на медицинския институт към МВР, касаещи здравословното състояние на Банев. Операцията трябва да се извърши в Клиниката по обща и коремна хирургия.

В искането си защитата се позова на Закона за здравето, според който всеки пациент има право на достъпна и качествена здравна помощ. Освен това самият обвиняем не можел да лежи по гръб.

Съдът отхвърлиха искането им.

На днешното съдебно заседание бяха разпитани свидетели, като в залата се явиха и децата на Баневи. Те обаче бяха изведени, тъй като са под 18 години и не са призовани като свидетели.

По време на почивката на съдебното заседание децата се видяха с родителите си за първи път след ареста им през октомври м.г. Те  дойдоха с шофьор на семейството в спецсъда, съобщи „24 часа“.

Най-голямото момиче е Теодора на 14 г., а близнаците са на 10 г.

Източник: dir.bg

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Leave a Reply