Home » България » Отказаха операция на Банев в МВР болница, той и съпругата му за пръв път се видяха с децата си след ареста
Отказаха операция на Банев в МВР болница

Отказаха операция на Банев в МВР болница, той и съпругата му за пръв път се видяха с децата си след ареста

Адвокатите на бизнесмена Николай Банев поискаха разрешение от специализирания наказателен съд подсъдимият да се оперира в болницата на МВР, а не в Правителствена, както бе решено на предишното заседание, научи presa24.

Като писмени доказателства по делото защитниците приложиха разпечатки от сайта на медицинския институт към МВР, касаещи здравословното състояние на Банев. Операцията трябва да се извърши в Клиниката по обща и коремна хирургия.

В искането си защитата се позова на Закона за здравето, според който всеки пациент има право на достъпна и качествена здравна помощ. Освен това самият обвиняем не можел да лежи по гръб.

Съдът отхвърлиха искането им.

На днешното съдебно заседание бяха разпитани свидетели, като в залата се явиха и децата на Баневи. Те обаче бяха изведени, тъй като са под 18 години и не са призовани като свидетели.

По време на почивката на съдебното заседание децата се видяха с родителите си за първи път след ареста им през октомври м.г. Те  дойдоха с шофьор на семейството в спецсъда, съобщи „24 часа“.

Най-голямото момиче е Теодора на 14 г., а близнаците са на 10 г.

Източник: dir.bg