Home » България » Отец Христодул разваля магии с молитва
Отец Христодул разваля магии с молитва

Отец Христодул разваля магии с молитва

Отец Христодул от Дряновския манастир е известен в цялата страна със силата на молитвите, които отправя.

Някои го наричат свят, други – „силен молитвеник“, трети – „сътворител на чудеса“, четвърти – Чудотворния дядо от Дряновския манастир. За него се говори, че гони демони и бесове, разваля магии, помага на бездетни и болни чрез Киприяновата молитва. По негови думи магията може да бъде написана с кръв, с мастило, скрита под праг, в камък, дърво, къща и може да бъде заличена, а се разваля само с молитва. За дългите години, посветени на вярата, отец

Христодул е помогнал на десетки. Един от последните случаи е със семейна двойка, която 20 г. нямала деца.

50-годишната жена правила 6 пъти опит да забременее инвитро. Сега се радва на момиченце и не забравя да се връща в светата обител да благодари. Чудото станало и с четвъртокласника Софрони, кръстен на дядо си, от монтанското село Горна Лука. Момчето карало колело, когато ненадейно го блъснала кола. Пострадало тежко и с черепна травма било прието в болница.

Лекарите му давали 3 дни живот. Възстановяването било трудно.

Отец Христодул прочел Киприяновата молитва на негови дрешки. Постепенно детето се подобрило и понеже не било кръстено, го довели в инвалидна количка да приеме Светото кръщение. Сега проходило и растяло безгрижно, само едната му ръка останала леко неподвижна.

Отец Христодул води аскетичен живот, отрекъл се е от светските съблазни. Той успокоява деца, наплашени от животни, и връща съня им, дава надежда на бедните и отчаяните.

Източник: Ретро