Home » България » Нови разкрития за бандита, ограбил банка в София
Нови разкрития за бандита

Нови разкрития за бандита, ограбил банка в София

Бандитът, ограбил банка на пъпа на София, се сбил с един от клиентите заради личната му карта, научи presa24.

Дръзкият удар маскираният исполин извършил вчера около 10 часа в клона на ДСК на бул. „Мадрид” 17.

Грабителят успял да избяга със сумата от 12 000 лв. и 3 долара на монети, обясниха разследващи.

Камерите в обекта и от съседните магазини засекли как високият 190 см. мъж, целият в черни дрехи, се оттеглил пеша.

Едрият бандит с нахлупена черна маска на главата влязъл задъхан в банката, въоръжен с газов револвер. Не му пукало, че вътре има клиенти, сред които двама мъже. Насочил дулото към двете касиерки и изкомандвал да дават парите.

Точно в същия момент бил един от мъжете, който теглел сумата от 6000 лв., 3000 евро и три долара на монети. Върху пачката (която се изчислява на 12000 лв.) стояла личната карта на клиента. Бандитът грабнал и нея в бързината.

Мъжът обаче се вбесил и двамата се сдърпали. Последвала кратка борба, при която клиентът успял да измъкне от ръцете на маскирания исполин личната си карта.

Докато се опомни, грабителят избягал.

Една от клиентките – пенсионерка, едва не припаднала от стреса. Тя сподели, че ракова нещо никога не е виждала през живота си.

Касиерките също се стреснали, но подали сигнал в полицията чак 40 минути след дръзкия обир, разказаха криминалисти.

Камерите в района са заснели как 190-сантиметровият мъж бяга пеша, след това следите му се губели. Разследващи споделиха, че подозират исполина за още два обира на банки в София.

Единият станал на 8 ноември миналата година в кв. „Сухата река”, а другият – на 15 февруари 2019 г. И при двата удара бандитът успял да открадне по около 10 бона от всеки трезор.

Почеркът му на действие също бил идентичен. Винаги нахлувал сам, облечен в черни дрехи и маска с прорези на очите. Височината му се набивала на очи и всички свидетели помнят, че е висок между 1,87-1,90 м.

Бягал пеша и успявал да открие маршрут без камери, който да го издаде, споделиха още ченгетата.

Марица