Home » България » Новата министърка Деница Сачева осиновила дете
Новата министърка Деница Сачева

Новата министърка Деница Сачева осиновила дете

Новият социален министър Деница Сачева е горда майка на 4-годишен син Виктор научи presa24.

С него се среща за пръв път, когато той е едва на 8 месеца и е изоставен в дом от биологичните си родители. Два месеца ходене по мъките ѝ коства да уреди документите, за да го осинови, а през това време непрекъснато е в дома, грижи се наравно със служителите там за него.

Деница взема Виктор у дома, когато той тъкмо е навършил 10 месеца. Чудото за нея се случило точно в дните около Коледа. „Заживяхме у дома, когато беше на 10 месеца. Ще ви излъжа, ако ви кажа, че не ме беше страх. Страх ме беше от всичко – от промяната, от неизвестното, от отговорността. Но винаги, когато ме е страх, си казвам – добре, това, от което те е страх, е ясно. Дай да видим сега, ако беше пълна с любов, а не със страх, какво щеше да направиш. И така продължавам напред.

Синът ми ще научи историята си, когато усетя, че е готов да я чуе. Ще бъде възпитан в уважение към биологичната си майка. И ще расте свободен от предразсъдъци. Моята работа е да му дам корени и криле. Да не му скърша неговите кръгове на живота и да му помогна сам да си ги открие. И възнамерявам да свърша това с много любов и търпение“, споделя Сачева през 2016 година, когато разказва публично историята си на родител, за да подкрепи хората, които се борят да станат осиновители.

Че ще отгледа като свое изоставено в институцията дете, тя решила, когато била още девойка. „Дорето – бабата, която ме отгледа, защото майка ми беше студентка, беше осиновила дъщеря си, когато самата тя е била на 40 години, и бях решила, когато стана на 40, независимо дали имам, или нямам свои деца, че ще осиновя“, споделя социалната министърка.

Към днешна дата със сина ѝ Виктор са неразделни, води го на морета и ваканции, а той проявявал остър ум, знаел азбуката и можел да смята.

Ретро