Home » Забавно » „Нейната дума“ през декември само в кината
нейната дума - филм

„Нейната дума“ през декември само в кината

Ще се осмелите ли да говорите публично?

Всички знаят за движението #MeToo и как то отекна по света. На 9 декември, само в кината, с Нейната дума ще научим част от историята, която не е била разказвана до момента – историята на разследващите журналисти от „Ню Йорк Таймс“ Меган Туи и Джоди Кантор, и какво им е коствало да напишат и публикуват материала, който разби продължилото десетилетия мълчание по темата за сексуалното насилие в Холивуд и завинаги променил света ни.

Ексклузивно видео ни отвежда зад кулисите на Нейната дума, където режисьорът Мария Шрейдър, двете звезди на филма – двукратно номинираната за „Оскар“ Кери Мълиган и Зои Казан – и самите Меган Туи и Джоди Кантор, разкриват любопитни подробности за естеството на Нейната дума, за шокиращата история и за най-големите си страхове. Те също така споделят надеждите посланията на филма да достигнат до хората, които да осъзнаят, че когато споделят за преживяна травма, ще намерят подкрепа.

Нейната дума не е филм за политика, адженди и сочене с пръст, а вдъхновяваща история за хора, които успяват да преодолеят травмата и страха си, решавайки да говорят и да потърсят справедливост. Той и завладяващ разказ за това как, когато хората, въоръжени с решителност и смелост, се обединят – успяват да променят света.

Режисьор на Нейната дума е носителката на „Еми“ Мария Шрейдър (Unorthodox), а сценарият е на Ребека Ленкевич (Ида), по отличеното с „Пулицър“ разследване на Ню Йорк Таймс на Меган Туи, Джоди Кантор и Ребека Корбет и бестселъра She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement на Меган Туи и Джоди Кантор.

Продуценти са носителите на „Оскар“ Диди Гарднър и Джереми Клайнър (12 години робство, Лунна светлина), а изпълнителни продуценти са Брад Пит, Меган Елисън, Лайла Якоуб и Сю Нейгъл. В ролите, освен Кери Мълиган (Момиче с потенциал) и Зои Казан (Заговорът срещу Америка), влизат Патриша Кларксън, Андре Брауър, Дженифър Ел, Саманта Мортън и др.

Нейната дума променя всичко в кината на 9 декември.