Home » Здраве » Неврохирург: „Легнете да спите без телефон, сутрин погледнете небето, пийте вино…“
Неврохирург: „Легнете да спите без телефон сутрин погледнете небето

Неврохирург: „Легнете да спите без телефон, сутрин погледнете небето, пийте вино…“

Всичко, което е нужно да знаете за стимулирането на вашия мозък:

Неврохирургът Влад Циурея разказва всичко, което трябва да знаете за методите на стимулация и почивка на вашия мозък.

„Като неврохирург често виждам страдание по лицата на пациентите си. Неврохирургичните интервенции ги плашат повече от самите проблеми. И това е нормално.

Мозъкът не е органът, който можем да контролираме. Може би не знаете, но мозъкът също се нуждае от почивка и внимание “, казва той.

По време на отпуската или студените сезони се изкушаваме да си позволим твърде много неща: ядем твърде много, пием твърде много, седим през нощта пред компютъра, пушим много (това, разбира се, не се отнася за всички), злоупотребяваме с кафе…

„Мозъкът никога не спи, но има някои начини да му дадете почивка и да го стимулирате. Да, мозъкът се нуждае от положителни стимули “, обяснява неврохирургът и професорът.

Ето защо лекарят препоръчва да спите без мобилен телефон наблизо.

Сутрин трябва да погледнете в небето или просто да се насладите на пейзажа, за да стимулирате зрителните си центрове, да слушате мелодии, които повдигат настроението ви и да пиете вода веднага след събуждане.

Хранете се умерено, защото стомахът претоварва мозъка. Пиенето на червено вино се препоръчва, тъй като помага за изчистване на капилярните съдове в мозъка, но не се увличайте, защото алкохолът атакува нервните клетки.

По-малко телевизия (не позволявайте на мозъка да става жертва на новините).

И ако сте пушач, тогава веднъж седмично организирайте разтоварване за мозъка. Купете една наистина висококачествена и добра пура. За сметка на кутия цигари на ден – абсолютно не! “ – добавя Влад Сиуреа.

Неврохирургът ни съветва да си отделим време. Намерете тишина, приведете в ред мислите си и си подарете малко невинна радост. Личните грижи също са от полза за вашите неврони.

Радостта е истинска храна за мозъка! Готови ли сте да промените навиците си?

Източник: 365 Novini