Home » България » Най-коментираното видео: Да отиде да запали свещичка за здраве
Най-коментираното видео: Да отиде да запали свещичка за здраве

Най-коментираното видео: Да отиде да запали свещичка за здраве

Видео, публикувано в една от софийските фейсбук групи, стана едно от най-коментираните. Поводът – кадри, на които се вижда тръгваща да пресича на пешеходна пътека жена.

„Нещо много уверени станаха някои пешеходци през последните години. Мислят си, че като пресичат на пешеходна пътека, Всевишният ги защитава и са неподвластни на законите на физиката. Да, на пешеходна пътека пешеходецът е с предимство, но това не му дава право да връхлита като хала, без да гледа. Слагаш плахо крачето на платното, уверяваш се, че шофьорите са те видели и са започнали да намаляват, и тогава минаваш.

В такива случаи рязкостта на спирането е баланс от нуждата да спасиш пешеходеца и да избегнеш удар отзад, който баланс аз постигнах с неимоверни усилия. На тези хубави гладки жълти павета единственото, което спаси тази госпожа, беше усърдната работа на ABS-а. Да отиде да запали свещичка за здраве.

P. S. И да, скоростта ми е перфектно съобразена с пътните условия, както се вижда“, казва авторът на видеото.

„Четейки коментарите, се отчайвам колко самоубийци има. Как е възможно да си мислиш, че шофьорът е виновен, че си изскочил да пресичаш на 10 метра пред автомобил, движещ се с 30 км/ч (8 м/с)?

Как може да си мислиш, че можеш да пресичаш, без да се огледаш, защото видиш ли, в закона пише, че пешеходецът е с предимство, нищо че също пише, че пешеходецът трябва да се съобразява с движещите се автомобили, преди да пресече?

Как може хората да нямат чувство за самосъхранение? Ако шофьорът не караше лек автомобил (1 тон), а беше с камион (20 тона), дали щеше да успее да спре? Или сега ще кажете, че преди пешеходна пътека трябва да се кара с 5 км/ч, ако излезе някоя „овца“ да не я бутнеш? Докато всички се мислят за безсмъртни, ще има хора със счупени крака“, подкрепя го друг негов колега.

Изгледайте видеото по-долу и сами преценете кой е крив и кой – прав!