Home » България » Наградиха Мутафчийски, Кунчев и Кантарджиев. Те в един глас: Ваксинацията не трябва да спира!
Наградиха Мутафчийски Кунчев и Кантарджиев. Те в един глас: Ваксинацията не трябва да спира!

Наградиха Мутафчийски, Кунчев и Кантарджиев. Те в един глас: Ваксинацията не трябва да спира!

В зала „Тържествена“ на Централния военен клуб гражданска инициатива награди проф. Венцислав Мутафчийски, доц. Ангел Кунчев и проф. Тодор Кантарджиев заради приноса, който имат за справяне с COVID пандемията у нас.

„Ситуацията с COVID не е приключила. Хората трябва да бъдат още по-бдителни. Отговорността трябва да е индивидуална за всеки. Трябва да се използват маски в транспорта и лечебните заведения“, заяви проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Пандемията продължава и мерките трябва да се спазват, както и е добре процесите на ваксинация да продължат. България има 170 000 активни случая, което не е бройка за подценяване, добави проф. Кантарджиев.

„Имаме един апел към обществото, разумно да се спазва всичко. Болните да си стоят вкъщи. Не бива с лека ръка да падат маските, остава си миенето на ръцете и носенето на маски, където има много хора“, каза още проф. Кантарджиев.

Четвъртата бустерна доза не е необходима за хора, които пътуват и не са в рисковата група. Ваксинацията не трябва да спира, защото още не е достигнала средните за Европа нива, посочи от своя страна доц. д-р Ангел Кунчев.

„Хората трябва да се ваксинират. Трябва да вдигаме нивото на имунизация, защото то е неприемливо ниско. Краят на епидемиологичната обстановка не е край на пандемията“, каза Кунчев.

Снимка: БГНЕС