Home » Здраве » Манастирската билкарка баба Елена: „Ако не искаш да те боли, намери тези 3 корена“ – това е тайната към здравето!
Манастирската билкарка баба Елена

Манастирската билкарка баба Елена: „Ако не искаш да те боли, намери тези 3 корена“ – това е тайната към здравето!

Елена Зайцева е прочута билкарка, практикува фитотерапия от 8-годишна. Откъсвате стръкче непозната за вас билка, но не и за нея.

Няма билка по родните планини и поля, която възрастната жена да не познава – има малко над 1100 вида!

Тя е канена от игумени на манастири и храмове за провеждане на лекции и обучения по билколечение. Елена Фьодоровна чете също лекции за билкови лекарства на сертифицирани служители на лечебни заведения.

Елена Зайцева казва: „Всички плевели лекуват! Ако не искате нищо да ви боли – изкопайте си тези три корена – репей, пшеничена трева и глухарче. От тези корени направите отвара и я пийте. “

Лекарствени корени на растения

Коренът на житняк

Няма градина, в която да не расте този плевел, и няма болест, която той да не лекува. Не е чудно, че с негова помощ се спасяват всички диви и домашни животни …

Инфузията и отвара от коренища на житняк се използва за различни отоци, дисфункция и възпаление на пикочния мехур, камъни в бъбреците и жлъчния мехур, всички белодробни заболявания, чревни заболявания, диабет, хипертония, дисфункция на яйчниците при жени, остеохондроза, ексудативна диатеза, ожулвания. Коренът на житняк е отличен аналгетик за подагра, ревматизъм, артрит.

Корен от глухарче

Коренът от глухарче помага при анемия, рак на стомаха и черния дроб, той може да лекува заболявания на ставите, възпаление на лимфните възли, диатеза.

Корен от репей

Базирайки се на дългогодишния си опит, Елена Фьодоровна казва, че един корен от репей лекува всички видове рак. В допълнение, той помага при диабет, бронхит, синузит, лечение на ставите, кръвоносните съдове и сърцето. Коренът от репей в продължение на 2-3 месеца може да излекува дори на устойчивия хепатит С!

Репеят елиминира холецистит, разгражда камъни в бъбреците и жлъчния мехур. Той като никое друго средство регенерира кожата при изгаряния, рани от залежаване, екзема, трофични язви, псориазис, лупус еритематозус, лекува рани, спира косопада.

Билкарката казва, че най-ценни са растителните корени в началото на пролетта, но през есента също е възможно да се копаят. Изровените корени трябва да се измият, подсушат и нарежат.

За да се сварят правилно корените, е необходимо да се вземе по 1 супена лъжица сухи прахообразни корени и да се залеят с 2 чаши вряща вода. Оставят се да врат 10 минути, след което сместа се запарва 2 часа. Отварата се прецежда и се пие 1/2 чаша 3 пъти на ден в рамките на 10-15 минути преди хранене.

Може да си приготвите смес от корени на репей, житняк и глухарче, като ги смесите в равни пропорции, но можете да ги вземате и поотделно: седмица – корен от репей, седмица – глухарче, седмица – житняк.

Според Елена Зайцева растенията лекуват бавно, незабележимо и по-щадящо, така че лечението с тях трябва да продължава най-малко един месец. С цел предотвратяване на пристрастяването, трябва да се направи почивка за около 5 дни, след което да се продължи приема. Пренебрегвани заболявания трябва да се лекуват поне 3-5 месеца.

Източник: Опознай България