Home » Клюки » Любо Нейков става доброволец в инфекциозното
Любо Нейков става доброволец

Любо Нейков става доброволец в инфекциозното

Любо Нейков иска да участва в строежа на нова болница, научи presa24.

След обявяването на извънредното положение у нас на 13 март бащата на „Комиците“ Любо Нейков се е свързал с началника на Кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски и няколко шефове на големи столични болници – пише в. „Уикенд“. Комикът предложил заедно с колегите му, които принудително останаха без работа, да участват в строежа на нова болница за жертвите на коронавируса у нас – отбелязва изданието.

Актьорът заявил, че е готов да работи като санитар или чистач в някое от инфекциозните отделения на столичните болници, където не достига персонал.

„Ако трябва, ще изградим изцяло нова болница. На всичките съм казал, че съм готов, че съм на разположение за каквото преценят. Бих могъл да ходя, да съм санитар, хигиенист, каквото е необходимо“ – сподели Любо Нейков.

Той виждал и положителната страна на извънредната ситуация. Въздухът станал по-чист, отговорността към другите хора се засилила, консуматорското общество се променило. Любо Нейков използвал липсата на ангажименти заради извънредното положение, за да прекарва повече време с 9-годишната си щерка.

„Четем, играем, учим заедно. Такива работи, като всички“ – скромно подхвърля комикът.

За да подкрепи родната икономика, Любо взел категоричното решение да пазарува само в малки магазини и да подкрепя единствено български стоки.

kliuki.ws