Home » Life Story » ЛИЧНА ДРАМА: Как на 50 години останах без дом, съпруг и деца
ЛИЧНА ДРАМА: Как на 50 години останах без дом

ЛИЧНА ДРАМА: Как на 50 години останах без дом, съпруг и деца

Моята история е от тези, които не завършват с хепиенд. Със съпруга ми се оженихме много млади.

Като повечето млади семейства и ние нямахме лично жилище, затова живеехме на квартира. След време родителите ми ни купиха малък двустаен апартамент и за щастие се отървахме от скитането по квартири. Две години след сватбата родих близнаци – син и дъщеря, а след още две свекърва ми почина и ни остави в наследство малката си боксониера. Със съпруга ми решихме да дадем жилището й под наем и така да подпомагаме семейния бюджет.

Живеехме добре: съпругът ми стана известен хирург и реши, че не е нужно да работя, а да се посветя на семейството и децата. Той изкарваше парите и задоволяваше всички наши нужди, докато моята единствена задача беше да възпитам децата ни. Накратко, стандартът ни за живот се подобри, а в очите на обществото бяхме семейство за пример.

Но един ден, съвсем неочаквано, съпругът ми поиска развод…

Човекът, когото всичките ни приятели уважаваха и сочеха за пример, се оказа един мръсник, който от известно време поддържал любовни отношения с дъщерята на своя колежка. Не го спря нито срама, че спи с два пъти по-младо момиче от него, нито сълзите на децата. След развода ни изхвърли в малката боксониера, а той и любовницата му се преместиха в двустайния апартамент.

Съдът напълно пренебрегна интересите ми и факта, че именно моите родители купиха това жилище. Всички фактури за мебелите и подобренията, които направихме през годините, бяха на името на бившия ми съпруг, докато аз нямах никакъв документ в моя полза. Оказа се, че цялата собственост е записана на съпруга ми – главата на семейството.

Дори колата, която ми подариха родителите ми за 40-годишния ми юбилей. Съдът прие единствено факта, че никога не съм работила.

И сега в жилището, което покойните ми родители купиха с толкова мъки и труд, живее наготово младата любовница на бившия ми съпруг. Спи в леглото ми, използва посудата ми, кара колата ми. Не мога да си намеря работа по специалността, защото никой не иска да наеме жена на възраст без какъвто и да е професионален опит. На всичкото отгоре и собствените ми деца ми забиха нож в гърба. Първоначално мразеха новата жена на баща си, но сега я обожават, защото той им плаща обучението и купува любовта им с парите си.

Ето така на 50 години, останах без дом, съпруг и деца.