Home » Здраве » Лекува всичко от глава до пети: Най-добрият народен лек
Лекува всичко от глава до пети: Най-добрият народен лек

Лекува всичко от глава до пети: Най-добрият народен лек

Най-добрият народен лек, използван от векове. Живовлякът е една от най-разпространените и достъпни лечебни билки.

Женският голям живовляк и мъжкият теснолист живовляк имат почти същите лечебни свойства, които са познати от дълго време. Тази билка, за медицински цели, използвали древните гръцки и китайски лекари, а в средновековните книги е записана като много ценена билка, която е препоръчвана за лечение на 20 различни заболявания.

1. При акне и черни точки

15-20 гр. прясно изцеден сок от живовляк смесете с 10-15 гр. мазен крем и добавете няколко капки розово масло и лъжичка мас от невен, разбъркайте добре.

2. Против камъни в жлъчката

За унищожение на паразити и глисти се използват семената на живовляка. Препоръчва се като слабително, особено при деца, при възпалителни състояния на лигавицата. Ежедневната консумация на 8 грама семена предотвратява образуването на жлъчни камъни.

3. Пресен сок

Необходими са ви 500 грама пресни листа. Сокът е най-лесно да се приготви в сокоизстисквачка. Няколко пъти на ден пийте по една супена лъжица, смесена с половин супена лъжица топла вода. Използва се за стимулиране на метаболизма и за почистване на тялото и е полезен при белодробни заболявания и дори туберкулоза.