Home » България » Край на търкането на билетчета: Будките в Бургас отказват да изплащат печалбите
Будките в Бургас отказват да изплащат печалбите

Край на търкането на билетчета: Будките в Бургас отказват да изплащат печалбите

Въпреки че националната лотария трябва първо да се издължи към победителите, някои бургазлии вече „изгоряха“, научи presa24.

Търкането на лотарийни билетчета категорично остава вече в миналото. Не само по закон, а и в съзнанието на хората. Читателка на Флагман.бг остана обаче с пръст в уста, след като с надежда отиде да си взема печалбата от билетче, което си е купила преди приемането от депутатите на Закона за хазарта.

Тази сутрин тя отишла до една от будките в жк. „Славейков”, за да вземе наградата си, макар и минимална. „Спечелих малка сума от единия вид билетчета и просто реших да мина през кварталния магазин, за да си взема парите. Продавачът обаче ми обясни, че вече не изплащат печалби, а в същото време различни серии билети седят на касата, готови за продан”, разказва нашата читателка.

Продавачът обяснил, че все още не са изтеглени от пазара, затова нямат право да ги махнат от щандовете.

Според правилото обаче новите промени в Закона за хазарта влизат в сила след обнародване в държавен вестник, което предстои да стане в следващите дни. Тоест бургазлии все още би трябвало да могат да получат печалбите си от всеки павилион, който предлага лотарийните билетчета.

Флагман