Home » Здраве » Компрес с водка спасява от болки в гърба и шията
Компрес с водка

Компрес с водка спасява от болки в гърба и шията

По последни данни около 85% от населението на планетата страда от някаква форма на заболяване на гръбначния стълб, научи presa24.

За съжаление, с времето този процент става все по-голям, като се увеличават прогресивно случаите на пациенти с дискова херния, сколиоза, остеопороза и остеохондроза. Под общото наименование остеохондроза се отнася група дегенеративни заболявания, които засягат ставния хрущял и нормалното формиране на костите. То може да се появи с различна локализация, като трудно се установяват причините за появата. При всички разновидности обаче едно условие е валидно – налице е смущение на кръвообращението, отговорно за костта, както и увреждането на хрущялна или костна тъкан.

Медици смятат, че водката се явява ефективен начин за избавяне от остеохондрозата. Препоръчва се да се правят компреси с водка при обостряне на това заболяване. Тези компреси ще помогнат за облекчаване на отоците, а и затоплят засегнатата област. По този начин се облекчава болката. За процедурата е необходимо да смесите водка с мед. След това разтворът трябва да се нанесе върху възпаленото място и да се увие с целофан и топъл плат или шал. Препоръчва се такъв компрес да се държи възможно най-дълго. Оптималното време е два часа.

Както бе отбелязано, остеохондрозата, причислена към „болестите на нашето време“, засяга всеки трети жител на Земята. Хората с тази диагноза изпитват болки в гърба и шията, а болката може да се разпространи и в раменете, и дори в ръцете. Появяват се болки и в главата. При остеохондрозата междупрешленните дискове се увреждат. Неправилната диета или упражненията могат да влошат нещата. Хората с остеохондроза не трябва да употребяват алкохол и цигари, тъй като притокът на кръв през съдовете може да се забави.

Ретро